Στήριξη Πούτιν σε Λουκασένκο: Επιλεκτική ευαισθησία της Δύσης

Στήριξη Πούτιν σε Λουκασένκο: Επιλεκτική ευαισθησία της Δύσης

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφείς αποστάσεις από τη θύελλα αντιδράσεων που έχει προκαλέσει στη Δύση η υπόθεση της «αεροπειρατείας» του αεροσκάφους της Ryanair, οδηγώντας στη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς, κράτησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη συνάντησή του με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο στο Σότσι την Παρασκευή. 

Ο Ρώσος πρόεδρος επαίνεσε τα «συγκεκριμένα αποτελέσματα» της προσέγγισης με τη Λευκορωσία, τονίζοντας πως «χτίζουμε μια ενισχυμένη Ένωση» μεταξύ Μινσκ και Μόσχας. 

«Κινούμαστε σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση (…) και αυτό το έργο φέρνει ήδη συγκεκριμένα αποτελέσματα για τους πολίτες μας», είπε προσθέτοντας ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει βιαστικά.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε ως «συναισθηματική έκρηξη» τα όσα συνέβησαν με το αεροσκάφος της Ryanair, ενώ αναφερόμενος στην αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους του προέδρου της Βολιβίας το 2013 στο αεροδρόμιο της Βιέννης, είπε ότι από την Δύση δεν υπήρξε τότε καμία αντίδραση.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε μάλιστα στον Λευκορώσο ομόλογο του να κάνουν μπάνιο στην θάλασσα, η οποία στο Σότσι όπως είπε γίνεται όλο και πιο ζεστή, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό το χρονικό διάστημα «θα συμβάλλει επίσης στην επίτευξη αποτελεσμάτων» της συνάντησης…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή