ΟΗΕ για εμβόλια Covid: «Απαράδεκτες και επικίνδυνες» οι ανισότητες στην κατανομή τους

ΟΗΕ για εμβόλια Covid: «Απαράδεκτες και επικίνδυνες» οι ανισότητες στην κατανομή τους

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απολύτως απαράδεκτες» και «επικίνδυνες» για τη διεθνή σταθερότητα, χαρακτήρισε τις ανισότητες στην κατανομή των εμβολίων κατά της Covid-19 ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες και ταυτόχρονα προειδοποίησε για τον κίνδυνο οι επιχειρήσεις ανοσοποίησης των πλούσιων χωρών να υπονομευθούν από νέες παραλλαγές που θα εμφανιστούν στον παγκόσμιο Νότο, λόγω έλλειψης εμβολίων.

Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον θυμό των χωρών που μένουν πίσω, τόνισε ο κ. Γκουτέρες, μιλώντας την Παρασκευή στη Διεθνή Σύνοδο Global Summit, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, ενώ καταδίκασε τον «εμβολιαστικό εθνικισμό» κάποιων χωρών. Σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο από τις μεταλλάξεις, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε ότι είναι «επιτακτικής σημασίας» να διπλασιαστεί η παραγωγή εμβολίων. 

«Πρέπει να έχουμε δίκαιη κατανομή και σήμερα βρισκόμαστε ακόμη πολύ μακριά από αυτό το σημείο», πρόσθεσε και επισήμανε ότι οι άνθρωποι στη Λατινική Αμερική και στην Αφρική «αισθάνονται ότι τους αφήνουμε πίσω κι αυτό θα μπορούσε να έχει δραματικές συνέπειες για την παγκόσμια σταθερότητα». 

«Αυτός ο θυμός μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνος σε σχέση με τις μελλοντικές διεθνείς σχέσεις», σημείωσε. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή