Η Βόρεια Κορέα απαγορεύει χαίτη και στενά τζιν

Η Βόρεια Κορέα απαγορεύει χαίτη και στενά τζιν

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται ότι έχει απαγορεύσει τα εφαρμοστά τζιν, τη χαίτη στα μαλλιά και τα body piercing ως σύμβολα του «καπιταλιστικού τρόπου ζωής», σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian που επικαλείται αναφορές από τον κρατικώς ελεγχόμενο τύπο της χώρας.

Η επίσημη εφημερίδα της Βόρειας Κορέας προειδοποιεί ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να σταματήσει η «καπιταλιστική κουλτούρα» στην χώρας, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας.

Επιπλέον, η επίσημη εφημερίδα της κεντρικής επιτροπής του Εργατικού Κόμματος του Βορρά «Rodong Sinmum», δημοσίευσε ένα άρθρο που εξέφρασε την ανησυχία για τους νεαρούς Βορειοκορεάτες που αγκαλιάζουν όλο και περισσότερο τις τάσεις της δυτικής μόδας. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ακόμη και για το παραμικρό σημάδι του καπιταλιστικού τρόπου ζωής και να αγωνιστούμε να το ξεφορτωθούμε», ανέφερε το άρθρο.

Το καθεστώς έχει εκδώσει έντυπο που δείχνει πώς πρέπει να είναι η εικόνα των ρούχων, και των χτενισμάτων για κάθε άνδρα και γυναίκα. Έτσι για τα μαλλιά στους άντρες δεν επιτρέπεται η χαίτη, τα καρφάκια, και η βαφή.

Τα μέλη της κρατικής οργάνωσης νεολαίας ενεργούν συχνά ως «αστυνομία μόδας» και τα καθήκοντά τους είναι να σταματήσουν όποιον φορά ρούχα που φαίνονται πολύ «ξένα».

Απαγορεύονται επίσης τα στενά τζιν, τα τρυπήματα στη μύτη και στα χείλη, καθώς και επώνυμα μπλουζάκια, σύμφωνα με δημοσίευμα στο «Metro».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή