Επίθεση εναντίον Γαλλίδας αστυνομικού

Επίθεση εναντίον Γαλλίδας αστυνομικού

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανδρας επιτέθηκε με μαχαίρι, χθες το πρωί, σε γυναίκα αστυνομικό, τραυματίζοντάς την σοβαρά. Το αιματηρό συμβάν έλαβε χώρα στην πόλη Λα Σαπέλ σιρ Ερντρ, κοντά στη Νάντ της δυτικής Γαλλίας. Ο δράστης, σύμφωνα με τις Αρχές, μετά πολύωρο ανθρωποκυνηγητό και ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, συνελήφθη και κρατείται. Αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στο επεισόδιο. Τα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στην καταδίωξη του δράστη της επίθεσης κατά της αστυνομικού συμμετείχαν περίπου 200 συνάδελφοί της, ενώ από ψηλά παρακολουθούσαν την εξέλιξη της επιχείρησης δύο ελικόπτερα.

Η αστυνομικός, που τραυματίστηκε με πολλαπλές μαχαιριές, διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο δράστης, αφού μαχαίρωσε την άτυχη γυναίκα, άρπαξε το υπηρεσιακό της περίστροφο, επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και αναπτύσσοντας ταχύτητα απομακρύνθηκε από την περιοχή. Ωστόσο, λίγο αργότερα ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και αναγκάστηκε να διαφύγει πεζή. Ολα τα σχολεία της περιοχής, αμέσως μετά το αιματηρό συμβάν, βρέθηκαν σε προστατευτικό κλοιό από αστυνομικές δυνάμεις.

Μέχρι αργά χθες το απόγευμα το κίνητρο της επίθεσης παρέμενε άγνωστο, ενώ την περιοχή επρόκειτο να επισκεφθεί ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Νταρμανέ.

Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που ασκείται ένοπλη βίαια εναντίον μελών του αστυνομικού σώματος στη Γαλλία. Πριν από περίπου έναν μήνα, μια διοικητική υπάλληλος της Αστυνομίας άφησε την τελευταία της πνοή στα περίχωρα του Παρισιού όταν επιτέθηκε εναντίον της με μαχαίρι ένας Αλγερινός, ο οποίος προηγουμένως είχε παρακολουθήσει βίντεο στο Διαδίκτυο που εξυμνούσαν πράξεις ιερού πολέμου εναντίον των «απίστων».

Λίγες ώρες πριν από τον χθεσινό τραυματισμό της αστυνομικού, ο Γάλλος υπουργός Δικαιοσύνης Ερικ Ντιπόν – Μορέτι είχε καλέσει το δικαστικό σώμα να επιδείξει αυστηρότητα σε άτομα που βιαιοπραγούν κατά αστυνομικών, τονίζοντας ότι όλες αυτές οι υποθέσεις θα πρέπει να δικάζονται από τα ποινικά δικαστήρια. Οι αστυνομικοί, άλλωστε, έχουν επανειλημμένως ζητήσει μεγαλύτερη προστασία και αυστηρότητες ποινές για όσους πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή