Βουλευτικές εκλογές Κύπρου: Στο 56,7% η προσέλευση των ψηφοφόρων μέχρι τις 17.00

Βουλευτικές εκλογές Κύπρου: Στο 56,7% η προσέλευση των ψηφοφόρων μέχρι τις 17.00

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 56,7% του συνόλου των εγγεγραμμένων εκλογέων ψήφισαν μέχρι τις 17.00 στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων στην Κύπρο.

Συνολικά 658 υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο 557.589 πολιτών για να καταλάβουν μια από τις 56 έδρες του κυπριακού κοινοβουλίου. Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων, που έχουν δικαίωμα ψήφου είναι κατά 14.674 μεγαλύτερος απ΄ αυτόν των βουλευτικών εκλογών του 2016 και αποτελεί το μεγαλύτερο εκλογικό σώμα που υπήρξε σε εθνικές εκλογές στην Κύπρο.

Όπως δήλωσε ο έφορος εκλογών, Κώστας Κωνσταντίνου, ολοκληρώθηκε, επίσης, η ψηφοφορία όσον αφορά τον ειδικό εκλογικό κατάλογο για τους πολίτες που έχουν εγγραφεί ως πρόσωπα τα οποία είναι σε περιορισμό λόγω της ασθένειας COVID- 19. Συγκεκριμένα, ψήφισαν 86 άτομα από τα 91, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 95%.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7.00 το πρωί και κλείνουν στις 6.00 το απόγευμα. Η διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει επιτόπου, στα ίδια τα εκλογικά κέντρα, ευθύς αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας.

Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου, ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή