ΚΟΣΜΟΣ

Βερολίνο: Πτήση της Ryanair έκανε αναγκαστική προσγείωση έπειτα από προειδοποίηση για βόμβα

Συναγερμός το βράδυ της Κυριακής για αεροσκάφος που μετέφερε 160 επιβάτες

Βερολίνο: Πτήση της Ryanair έκανε αναγκαστική προσγείωση έπειτα από προειδοποίηση για βόμβα

Αεροσκάφος της Ryanair που πραγματοποιούσε την πτήση Δουβλίνο- Κρακοβία έκανε χθες Κυριακή το βράδυ αναγκαστική προσγείωση στο Βερολίνο έπειτα από προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας, η οποία τελικά αποδείχθηκε ψευδής.

Το αεροσκάφος μετέφερε 160 επιβάτες και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στις 20:08 τοπική ώρα (21:08 ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο Βερολίνου Βρανδεμβούργου, νότια της γερμανικής πρωτεύουσας.

«Τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας ολοκληρώθηκαν χωρίς τελικά να εντοπιστεί κάποιος κίνδυνος. Οι επιβάτες μπόρεσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Πολωνία με ένα άλλο αεροπλάνο», επεσήμανε εκπρόσωπος της αστυνομίας της γερμανικής πρωτεύουσας,χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις για τους λόγους που σήμανε συναγερμός.

Όπως μετέδωσαν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι αποσκευές των επιβατών εξετάστηκαν από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ενώ το αεροσκάφος περικύκλωσαν πολλά οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Τον Ιούλιο του 2020 ένα αεροσκάφος της Ryanair που πραγματοποιούσε το ίδιο δρομολόγιο είχε κάνει αναγκαστική προσγείωση στο Λονδίνο έπειτα από προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας που αποδείχθηκε επίσης ψευδής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP