Το ξενοδοχείο στη Γενεύη που προτιμούν οι παγκόσμιοι ηγέτες για τις συναντήσεις τους

Το ξενοδοχείο στη Γενεύη που προτιμούν οι παγκόσμιοι ηγέτες για τις συναντήσεις τους

Στο ξενοδοχείο Intercontinental στη Γενεύη φημολογείται ότι θα συναντηθούν τον Ιούνιο Μπάιντεν - Πούτιν. Στο ίδιο ξενοδοχείο έχουν γίνει ιστορικές Σύνοδοι Κορυφής

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ξενοδοχείο Intercontinental στη Γενεύη φημολογείται ότι θα συναντηθούν τον Ιούνιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι ηγέτες της Ρωσίας και των ΗΠΑ θα συναντηθούν στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου – στην πρώτη τους δια ζώσης συνάντηση από τότε που ο Μπάιντεν ανήλθε στην εξουσία – και η συνάντηση, σύμφωνα με τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης – θα γίνει στο Intercontinental.

Το ξενοδοχείο στη Γενεύη που προτιμούν οι παγκόσμιοι ηγέτες για τις συναντήσεις τους-1

Πρόκειται για το ίδιο ξενοδοχείο όπου ο Ρόναλντ Ρίγκαν, ως πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε συναντηθεί με τον σοβιετικό ηγέτη Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, το 1985.

Το ξενοδοχείο στη Γενεύη που προτιμούν οι παγκόσμιοι ηγέτες για τις συναντήσεις τους-2

Το ξενοδοχείο αυτό επίσης φιλοξένησε τις πρώτες συνομιλίες ανάμεσα στην πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, και τον ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ το 2009.

Το ξενοδοχείο στη Γενεύη που προτιμούν οι παγκόσμιοι ηγέτες για τις συναντήσεις τους-3

Εκεί έχουν εξάλλου διεξαχθεί και συνομιλίες για το Ιράν και τη Συρία καθώς και αμερικανορωσικές διαβουλεύσεις σε διάφορα θέματα, κυρίως για τον πυρηνικό αφοπλισμό.

Το ξενοδοχείο στη Γενεύη που προτιμούν οι παγκόσμιοι ηγέτες για τις συναντήσεις τους-4
Το ξενοδοχείο στη Γενεύη που προτιμούν οι παγκόσμιοι ηγέτες για τις συναντήσεις τους-5

Επισήμως καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει επιβεβαιώσει τα ρεπορτάζ, για το αν θα είναι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ο χώρος συνάντησης των δύο ηγετών. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Sputnik, δεν υπάρχουν εμφανείς ενδείξεις για προετοιμασίες μεγάλης συνόδου στο ξενοδοχείο, ενώ έχει πληρότητα για τα μέσα Ιουνίου. 

Ένας άλλος πιθανός χώρος για τη διοργάνωση είναι το Wilson Hotel το οποίο επίσης έχει πληρότητα από τις 11 ως τις 18 Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sputnik

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή