Ρωσία: Ο Στίβεν Σιγκάλ εντάχθηκε σε παράταξη υπέρ του Κρεμλίνου

Ρωσία: Ο Στίβεν Σιγκάλ εντάχθηκε σε παράταξη υπέρ του Κρεμλίνου

Ο γνωστός ηθοποιός του Χόλιγουντ και θαυμαστής του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, εντάχθηκε στην πολιτική παράταξη «Δίκαιη Ρωσία»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γνωστός ηθοποιός του Χόλιγουντ Στίβεν Σιγκάλ και θαυμαστής του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, εντάχθηκε στην πολιτική παράταξη «Δίκαιη Ρωσία», σύμφωνα με εκπρόσωπό του.

Το κόμμα ιδρύθηκε νωρίτερα το 2021 μέσω της ανάμιξης τριών αριστερών κομμάτων. Η εν λόγω συμμαχία έχει υπό τον έλεγχό της μια μερίδα πολιτικών στη ρωσική βουλή και σχεδιάζει να λάβει μέρος στις βουλευτικές εκλογές της χώρας τον Σεπτέμβριο.

Ο Σιγκάλ, ο οποίος είναι διάσημος κυρίως για ταινίες δράσης όπως το “Above the Law” και το “Hard to Kill” είναι Ρώσος υπήκοος από το 2016, διατηρώντας παράλληλα την αμερικανική του υπηκοότητα.

Ποιοι είναι οι πολιτικοί του στόχοι;

Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος το Σάββατο, ο 69χρονος ηθοποιός και ειδικός στις πολεμικές τέχνες, ανέφερε ότι επιθυμεί να λάβει δράση ενάντια σε εταιρείες που καταστρέφουν το περιβάλλον.

«Χωρίς να μπορούμε να τους συλλάβουμε, και απλώς επιβάλλοντάς τους πρόστιμα, εκείνοι απλώς βγάζουν περισσότερα χρήματα μέσω της παραγωγής προϊόντων που βεβηλώνουν το περιβάλλον», δήλωσε ο ίδιος.

Επιπλέον, ο Σιγκάλ έβγαλε φωτογραφίες μαζί με τον Ρώσο συγγραφέα Ζακάρ Πριλεπίν, ο οποίος είναι ένας εκ των επικεφαλής της παράταξης.

Ο Πριλεπίν είχε στηρίξει τους φιλορώσους αυτονομιστές που μάχονταν ενάντια σε κυβερνητικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία. Η διαμάχη, η οποία ξέσπασε το 2014 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14.000 άνθρωποι.

Έχοντας τον ρόλο του Ρώσου εκπροσώπου, ο Σιγκάλ είχε αναλάβει τη βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ το 2018, ενώ νωρίτερα εντός του 2021, ταξίδεψε στη Βενεζουέλα για να δωρίσει ένα σπαθί σαμουράι στον ηγέτη της χώρας Νίκολας Μαδούρο.

Πηγή: Reutersdpa, Deutsche Welle

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή