Η Δανία θα επανεξετάσει τον αποκλεισμό των εμβολίων J&J και AstraZeneca

Η Δανία θα επανεξετάσει τον αποκλεισμό των εμβολίων J&J και AstraZeneca

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση της Δανίας ζήτησε από τις υγειονομικές αρχές της χώρας να επανεξετάσουν την απόφαση που είχαν λάβει σχετικά με τον αποκλεισμό των εμβολίων κατά της Covid-19 των εταιρειών Johnson & Johnson και AstraZeneca από το εμβολιαστικό πρόγραμμά της. 

Η κίνηση αυτή προέκυψε λόγω της καθυστέρησης κατά δύο εβδομάδες στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Δανίας, έως τον Σεπτέμβριο, λόγω της παράδοσης λιγότερων από το αναμενόμενο εμβολίων των Moderna και CureVac, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μάγκνους Χένικε. 

Η Δανία είχε αποκλείσει τα εμβόλια J&J και AstraZeneca λόγω της πιθανής διασύνδεσης τους σε μια σπάνια αλλά σοβαρή μορφή δημιουργίας θρόμβων στο αίμα.

«…Τα εμβόλια από τις Johnson & Johnson και AstraZeneca χρησιμοποιούνται τώρα στην Ευρώπη για κάποιο διάστημα», είπε ο Χένικε. «Υπάρχει μεγαλύτερη βάση δεδομένων παγκοσμίως για να αξιολογήσουμε την επίδραση και τις παρενέργειες των εμβολίων», συμπλήρωσε.

Η Δανία έχει εμβολιάσει το 21% του πληθυσμού της έως σήμερα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή