ΚΟΣΜΟΣ

Ουρές στο Λονδίνο για εμβόλιο επί τόπου και σε νέους κάτω των 30

oyres-sto-londino-gia-emvolio-epi-topoy-kai-se-neoys-kato-ton-30-561383536

Σαν σε ουρά για… λαϊκό προσκύνημα ήταν ο κόσμος έξω από εμβολιαστικό κέντρο σε στάδιο του Λονδίνου όπου ανακοινώθηκε η χορήγηση δωρεάν εμβολίων που θα έληγαν, με εκατοντάδες κυρίως νέους να σπεύδουν να εμβολιαστούν επί τόπου.

Το κέντρο εμβολιασμών στο γήπεδο ράγκμπι στο Τουίκεναμ πλημμύρισε από κόσμο όταν ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ημέρα αργίας στη Βρετανία, ότι θα χορηγήσει εμβόλια όχι μόνο εκτός σειράς ή ραντεβού αλλά και σε άτομα κάτω των 30 ετών.

Στη Βρετανία ακόμη δεν έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί στους νέους ηλικίας 29 ετών και κάτω, με αποτέλεσμα τη Δευτέρα αυτή πάρα πολλοί Λονδρέζοι να ακυρώσουν τα σχέδιά τους για την ανοιξιάτικη αργία (Spring Bank Holiday) και να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ρεπορτάζ επρόκειτο κατά κύριο λόγο για άτομα ηλικίας 18 έως 29 ετών, ενώ το εμβόλιο που τους χορηγήθηκε ήταν των Pfizer/BioNTech, που έχει πολύ συγκεκριμένη περίοδο παραμονής εκτός βαθιάς κατάψυξης και πρέπει να καταναλωθεί.

Στόχος ήταν η χορήγηση 15.000 εμβολίων από το κέντρο αυτό στο βορειοδυτικό Λονδίνο μέσα στην ημέρα, έως τις 7.30 μ.μ. τοπική.

Πηγή: Reuters, INews UK, The Guardian