ΚΟΣΜΟΣ

Ε.Ε. προς Ρωσία: Να αφεθεί ελεύθερος ο Αντρέι Πιβοβάροφ

Κάλεσμα στη Ρωσία να απελευθερώσει άμεσα και χωρίς όρους τον Αντρέι Πιβοβάροφ απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

e-e-pros-rosia-na-afethei-eleytheros-o-antrei-pivovarof-561384472

Κάλεσμα στη Ρωσία να απελευθερώσει άμεσα και χωρίς όρους τον Αντρέι Πιβοβάροφ, πρώην εκτελεστικό διευθυντή της αντιπολιτευόμενης οργάνωσης «Ανοιχτή Ρωσία» (Open Russia), απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Στις 31 Μαΐου, ο Αντρέι Πιβοβάροφ, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της «Ανοιχτής Ρωσίας», απομακρύνθηκε από αεροπλάνο στην Αγία Πετρούπολη και τέθηκε υπό κράτηση για φερόμενες παραβιάσεις του νόμου για τις λεγόμενες “ανεπιθύμητες οργανώσεις”», ανέφερε ανακοίνωση του Εκπροσώπου της Κομισιόν, Υπεύθυνου για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πίτερ Στάνο

Ο κ. Στάνο σημείωσε ότι «αυτή η υπόθεση δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά επιβεβαιώνει ένα συνεχές πρότυπο συρρίκνωσης του χώρου για την κοινωνία των πολιτών, την αντιπολίτευση και τις επικριτικές φωνές, καθώς και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης στη Ρωσική Ομοσπονδία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί τις ρωσικές αρχές να απελευθερώσουν αμέσως και άνευ όρων τον κ. Πιβοβάροφ».

«Η Ε.Ε. καλεί για άλλη μια φορά τις ρωσικές αρχές να καταργήσουν τη νομοθεσία για τις “ανεπιθύμητες οργανώσεις”, φέρνοντάς τη στη γραμμή των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ελεύθερα η Ρωσία βάσει του ευρωπαϊκού και του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης» καταλήγει ο Εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Ιταλία: «Τον Ιούνιο θα δώσουμε τη χαριστική βολή στον κορωνοϊό»