Εμβόλια: Η Γερμανία κινείται «προληπτικά» για μελλοντικές πανδημίες

Εμβόλια: Η Γερμανία κινείται «προληπτικά» για μελλοντικές πανδημίες

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το βλέμμα στο μέλλον, προκειμένου, αν υπάρξει νέα πανδημία τα επόμενα χρόνια να εξασφαλιστεί η δυνατότητα για άμεση παραγωγή εμβολίων, κινείται η Γερμανία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει στη διατήρηση της παραγωγικής δυνατότητας εμβολίων στα σημερινά επίπεδα.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, αυτό μεταφράζεται επί της ουσίας σε 600 – 700 εκατ. δόσεις εμβολίων που θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν άμεσα σε περίπτωση νέας επείγουσας κατάστασης για τη Γερμανία, την Ευρώπη, αλλά και άλλες περιοχές του πλανήτη, εξασφαλίζοντας την παραγωγή σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, μιλώντας νωρίτερα στην κρατική τηλεόραση του ZDF, ο Σπαν διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση κινείται προληπτικά και απέναντι στο ενδεχόμενο ενός τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Αυτή τη χρονιά, ανέφερε, «θα εξετάσουμε τους πιθανούς κινδύνους, αλλά και αντίστοιχες στρατηγικές αντιμετώπισης, το νωρίτερο δυνατόν, προκειμένου να αποφύγουμε ένα τέταρτο κύμα».

Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού έρχονται μετά τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε στη χώρα το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού πέρσι τον Σεπτέμβριο, όταν μετά από ένα καλοκαίρι με λίγα κρούσματα, το επιδημιολογικό φορτίο άρχισε ξαφνικά να εκτοξεύεται, οδηγώντας σε ένα lockdown που τον Νοέμβριο χαρακτηρίστηκε «light», ωστόσο κατέληξε να παρατείνεται και να αυστηροποιείται διαρκώς, κρατώντας πάνω από έξι μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή