Σε απόγνωση η Ινδία: Παρήγγειλαν 300 εκατ. δόσεις εμβολίων που δεν έχουν εγκριθεί

Σε απόγνωση η Ινδία: Παρήγγειλαν 300 εκατ. δόσεις εμβολίων που δεν έχουν εγκριθεί

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το καταστροφικό πέρασμα της πανδημίας αναγκάζει την κυβέρνηση της Ινδίας να παραγγείλει 300 εκατομμύρια δόσεις του εγχώριου εμβολίου που κατασκευάζει η Biological-E, παρά το γεγονός ότι αυτό βρίσκεται ακόμη σε φάση κλινικών δοκιμών.

Μέχρι στιγμής, μόνο το 4,7% των 950 εκατομμυρίων πολιτών άνω των 18 έχει λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου.

«Η συμφωνία με τη Biological-E αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης της Ινδίας να ενθαρρύνει τους εγχώριους κατασκευαστές εμβολίων, παρέχοντάς τους υποστήριξη στην έρευνα και ανάπτυξη και επίσης οικονομική βοήθεια», ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Η Ινδία εμβολιάζει τους πολίτες της με τα εμβόλια της AstraZeneca, της Covaxin και στα μέσα του μήνα αναμένεται το ρωσικό Sputnik-V.

Ωστόσο, οι προμήθειες εξαντλούνται, αφότου η κυβέρνηση άνοιξε εμβολιασμούς σε όλους τους ενήλικες τον περασμένο μήνα. Ορισμένα κέντρα εμβολιασμού έπρεπε να κλείσουν, προκαλώντας κριτική από το Ανώτατο Δικαστήριο σχετικά με την έλλειψη προγραμματισμού.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή