ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Τουλάχιστον δύο νεκροί από κατάρρευση κτιρίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Βραζιλία: Τουλάχιστον δύο νεκροί από κατάρρευση κτιρίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Τουλάχιστον δύο νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από κατάρρευση μίας πολυκατοικίας σε εργατική συνοικία του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Κάτοικοι της περιοχής είπαν στο Reuters πως άκουσαν έναν δυνατό κρότο, τον οποίο ακολούθησε μια πυρκαγιά, προκαλώντας πανικό στη συνοικία Ρίο ντας Πέδρας στο δυτικό τμήμα της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης.

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες και άλλα μέλη των υπηρεσιών δημόσιας ασφαλείας έσπευσαν στο σημείο. Ένας άνδρας, μια γυναίκα κι ένα παιδί είχαν θαφτεί κάτω από τα χαλάσματα, σύμφωνα με τις αρχές.

Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών δημόσιας ασφαλείας, εκ των τριών μονάχα η γυναίκα επέζησε. «Δυστυχώς, χάσαμε τους άλλους δύο».

Το Ρίο ντας Πέδρας είναι η γενέτειρα των αυτοαποκαλούμενων «πολιτοφυλακών» του Ρίο ντε Τζανέιρο και παραμένει στο έλεος των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος. Αν και αρχικά οι πολιτοφυλακές δημιουργήθηκαν για να υπερασπιστούν τους κατοίκους από τις συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών, τώρα λειτουργούν ως εγκληματικές ομάδες.

Αυτές οι ομάδες έχουν αυξήσει τη δύναμή τους τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αναπτύσσοντας ολοένα και πιο περίπλοκες, κερδοφόρες και φονικές παράνομες δραστηριότητες σε ολόκληρη την πόλη. Μεταξύ των επιχειρήσεών τους, χτίζουν πολυκατοικίες χωρίς επίσημη άδεια ή έγκριση και νοικιάζουν τα κτίρια, πολλές φορές με καταστροφικές συνέπειες.

Το κτίριο που κατέρρευσε σήμερα δεν είχε εγκριθεί από τις αρχές, λένε πηγές που ενεπλάκησαν στην επιχείρηση διάσωσης.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters