ΗΠΑ: Δωρεάν μπίρες, εάν επιτευχθεί «ανοσία αγέλης»

ΗΠΑ: Δωρεάν μπίρες, εάν επιτευχθεί «ανοσία αγέλης»

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα ορμή αποκτά η εμβολιαστική εκστρατεία στις ΗΠΑ, με επιστράτευση των «μεγάλων όπλων», όπως είναι η δωρεάν διανομή μπίρας, και στόχο την επίτευξη της συλλογικής ανοσίας μέχρι την 4η Ιουλίου, Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Στόχος παροχών και δώρων είναι να πεισθούν και οι πιο σκεπτικιστές να εμβολιαστούν. 

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την έναρξη του «Μήνα της Δράσης», 30 ημερών υπερπροσπάθειας, ώστε μέχρι την 4η Ιουλίου να έχει εμβολιαστεί περισσότερο από το 70% των Αμερικανών, ποσοστό που θεωρείται αναγκαίο για την ανάπτυξη της λεγόμενης «ανοσίας της αγέλης». Ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, τόνισε ότι «κάθε μέσο και όπλο θα χρησιμοποιηθεί ώστε να φθάσουμε στο 70% και να καταφέρουμε να γιορτάσουμε την Ημέρα της Ανεξαρτησίας μας από τον κορωνοϊό και απελευθέρωσης από τη μάστιγα που κρατούσε δέσμιους εμάς και τις ζωές μας για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου». 

Μεταξύ των πρωτοβουλιών που θα υλοποιηθούν κατά τον «Μήνα της Δράσης» είναι η συνεργασία με την Anheuser-Busch, εταιρεία που παράγει την μπίρα Budweiser, η οποία ανακοίνωσε ότι κάθε Αμερικανός θα μπορεί να απολαύσει δωρεάν μπίρα ή αναψυκτικά εφόσον επιτευχθεί ο εμβολιαστικός στόχος μέχρι την Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Εκτός της μπίρας, όσοι σπεύσουν να εμβολιαστούν θα μπορούν να αφήσουν δωρεάν, για όσο χρειαστεί, τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το 51% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει λάβει την πρώτη εμβολιαστική δόση, ενώ το 41% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, εξάλλου, ενισχύουν τα προνόμια που μπορούν να απολαύσουν οι εμβολιασμένοι. Κατά την πιο πρόσφατη οδηγία, όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους δεν χρειάζεται να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ ούτε να παραμένουν σε καραντίνα, ακόμη και αν έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID, εάν φυσικά δεν εμφανίζουν συμπτώματα όπως βήχα, πυρετό και κακουχία. 

Την ίδια στιγμή, παρότι στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε εμβολιαστεί πλήρως μέχρι χθες το 50,2% των ενήλικου πληθυσμού, η Αγγλία και η Σκωτία βρίσκονται επί ποδός πολέμου για πιθανή αναζωπύρωση της υγειονομικής κρίσης. Ειδικότερα στην Αγγλία, οι νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα κατά 22%, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων, ενώ στη Σκωτία καταγράφεται αύξηση, όχι μόνο κρουσμάτων, αλλά και νοσηλείας παιδιών εξαιτίας της COVID-19. Αυτό δήλωσε ο Σκωτσέζος υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Χαμζά Γιουσάφ, επισημαίνοντας ότι οι επιστήμονες ερευνούν κατά πόσον οι νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού μεταδίδονται περισσότερο στα μικρά παιδιά. Ο ίδιος, εξάλλου, προειδοποίησε ότι η Σκωτία ίσως βρίσκεται στην έναρξη ενός τρίτου πανδημικού κύματος, ανησυχία που έθεσε τροχοπέδη στην περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στην περιφέρεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή