Ιαπωνία: Εμβολιασμοί και σε χώρους εργασίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Ιαπωνία: Εμβολιασμοί και σε χώρους εργασίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

«Γκάζι» στην εκστρατεία εμβολιασμού πατάει η Ιαπωνία, ενόψει της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γκάζι» στην εκστρατεία εμβολιασμού πατάει η Ιαπωνία, ενόψει της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο τον Ιούλιο.

Μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες πρόκειται να εγκαινιάσουν μέσα στους χώρους τους κέντρα εμβολιασμού κατά της COVID-19 αυτόν τον μήνα.

Η Ιαπωνία ξεκίνησε την εμβολιαστική της εκστρατεία στα μέσα Φεβρουαρίου, αργότερα από τις περισσότερες μεγάλες οικονομίες.

Η εκστρατεία επιβραδύνθηκε αρχικά από την έλλειψη επαρκών εισαγωγών εμβολίων, αλλά ακόμη και όταν αυξήθηκαν οι παραδόσεις η εκστρατεία αντιμετώπισε δυσκολίες λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και δυσλειτουργιών στο σύστημα κρατήσεων .

Μόλις το 8,7% του πληθυσμού της χώρας έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, σύμφωνα με εκτίμηση του Reuters, το χαμηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις μεγαλύτερες οικονομίες.

Για να καλύψει τον χαμένο χρόνο η κυβέρνηση έχει παραχωρήσει μεγαλύτερο έλεγχο στις δημοτικές αρχές και σε εταιρείες, προκειμένου να εγκαταστήσουν δικά τους συστήματα εμβολιασμού και εμβολιαστικά κέντρα.

Οι εμβολιασμοί των εργαζόμενων μέσα στους εργασιακούς τους χώρους θα ξεκινήσουν στις 21 Ιουνίου με το σκεύασμα της Moderna.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT