Εμβόλια Covid-19: Μικτό εμβολιασμό με Sputnik και κινεζικά σκευάσματα θέλει η Μόσχα

Εμβόλια Covid-19: Μικτό εμβολιασμό με Sputnik και κινεζικά σκευάσματα θέλει η Μόσχα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία σκέπτεται να αρχίσει κλινικές δοκιμές εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού που θα αποτελεί συνδυασμό του ρωσικού εμβολίου Sputnik V με διάφορα κινεζικά σκευάσματα, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Επικαλούμενο πηγές του ρωσικού ταμείο εκμετάλλευσης της κρατικής περιουσίας, το πρακτορείο αναφέρει ότι οι δοκιμές πρόκειται να λάβουν χώρα σε αραβικά κράτη, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το ταμείο κρατικής περιουσίας της Μόσχας είναι υπεύθυνο για τη διεθνή διανομή και πώληση των ρωσικών εμβολίων. Ο εκτελεστικός διευθυντής του, Κιρίλ Ντμιτρίεφ, δήλωσε ότι το ταμείο έχει γίνει αποδέκτης πολλών αιτημάτων από άλλους κατασκευαστές εμβολίων κατά της Covid-19, περιλαμβανομένων και αυτών από την Κίνα, για κοινές δοκιμές.

Διαβάστε ακόμη:

«Πρόκειται για τους μεγάλους κατασκευαστές εμβολίων, και ίσως αρζίσουμε τις πρώτες δοκιμές σε αραβικές χώρες συνδυάζοντας το Sputnik με έναν αριθμό κινεζικών εμβολίων», φέρεται να έχει δηλώσει ο κ. Ντμιτρίεφ.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή