ΗΠΑ – CDC: Οι έφηβοι με Covid χρειάζονται νοσηλεία τρεις φορές συχνότερα από εκείνους με γρίπη

ΗΠΑ – CDC: Οι έφηβοι με Covid χρειάζονται νοσηλεία τρεις φορές συχνότερα από εκείνους με γρίπη

Τα στοιχεία δείχνουν μια σαφή αυξητική τάση στις εισαγωγές εφήβων στα αμερικανικά νοσοκομεία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι έφηβοι με Covid-19 χρειάζονται εισαγωγή στο νοσοκομείο τρεις φορές συχνότερα από όσους είχαν γρίπη κατά την τελευταία τριετία 2017-2020, ενώ σχεδόν το ένα τρίτο (31,4%) εξ αυτών τελικά καταλήγουν στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και το 5% διασωληνώνονται, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν πολύ μικρότερη πιθανότητα να αρρωστήσουν σοβαρά από Covid-19 και να πεθάνουν εξαιτίας της, σε σχέση με τους ενήλικες, όμως δεν αποφεύγουν πάντα τη βαριά νόσο, όπως δείχνουν και τα τελευταία στοιχεία του CDC για το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου 2021 και την ηλικιακή ομάδα 12 – 17 ετών, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο εβδομαδιαίο ιατρικό δελτίο του “Morbidity and Mortality Weekly Report”.

Τα στοιχεία δείχνουν μια σαφή αυξητική τάση στις εισαγωγές εφήβων στα αμερικανικά νοσοκομεία. Το ποσοστό των εφήβων στο σύνολο των νοσηλειών για κορωνοϊό υπερδιπλασιάστηκε από τα μέσα Μαρτίου έως το τέλος Απριλίου (από 0,6 σε 1,3 ανά 100.000 άτομα) και παραμένει υψηλότερο σε σχέση με την ομάδα πέντε έως 11 ετών.

Η διευθύντρια του CDC Ροσέλ Ουαλένσκι δήλωσε «βαθιά ανήσυχη για τους αριθμούς των νοσηλευομένων εφήβων» και χαρακτήρισε λυπηρό «τον αριθμό των εφήβων που χρειάζονται θεραπεία σε ΜΕΘ ή διασωλήνωση». Γι’ αυτό παρότρυνε τους εφήβους άνω των 12 ετών να εμβολιαστούν. Το 30% των εφήβων που νοσηλεύθηκαν, δεν είχαν κανένα υποκείμενο νόσημα, ενώ οι υπόλοιποι είχαν παχυσαρκία, άσθμα, νευρολογική ή άλλη διαταραχή.

Η αύξηση των περιστατικών σε εφήβους, σύμφωνα με τους επιστήμονες του CDC, μπορεί να οφείλεται σε ένα βαθμό στην κυκλοφορία πιο μεταδοτικών παραλλαγών του κορωνοϊού στην κοινότητα, καθώς επίσης στο άνοιγμα ξανά των σχολείων, ιδίως όταν δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις κ.α.).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή