Κίνα: Εθνική κινητοποίηση για τους ελέφαντες που «πήγαν εκδρομή»

Κίνα: Εθνική κινητοποίηση για τους ελέφαντες που «πήγαν εκδρομή»

Η ιστορία έχει συνεπάρει τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και κρατά σε αγωνία τη χώρα καθώς τα παχύδερμα λεηλατούν στο πέρασμά τους χωράφια και προκαλούν πολλές υλικές ζημιές

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα κοπάδι ελαφάντων – περίπου 15, με τρία μωρά ελεφαντάκια ανάμεσά τους –  άφησαν στα μέσα Απριλίου το καταφύγιο στο οποίο ζουσαν στην κινεζική Σισανμπανά, μια μεθοριακή περιοχή με το Λάος και τη Μιανμάρ, για να κατευθυνθούν βόρεια σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων. 

Η ιστορία αυτή με τους ελέφαντες «που πήγαν εκδρομή» έχει συνεπάρει τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και κρατά σε αγωνία τη χώρα καθώς τα παχύδερμα λεηλατούν στο πέρασμά τους χωράφια και προκαλούν πολλές υλικές ζημιές.

Οι αρχές έχουν κινητοποιήσει χιλιάδες ανθρώπους για να παρακολουθούν τις κινήσεις του κοπαδιού με τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη (drone) και υπέρυθρες κάμερες.

Εικόνες που ελήφθησαν από κάμερες ασφαλείας το σαββατοκύριακο δείχνουν τους ελέφαντες να περιδιαβαίνουν ανέμελα τους δρόμους ενός χωριού, αφήνοντας πίσω τους ισοπεδωμένα δέντρα και κατεστραμμένες γκαραζόπορτες.

Χθες, Κυριακή, το δημόσιο δίκτυο CCTV μετέδωσε εικόνες στις οποίες φαίνεται ένα κονβόι ανατρεπόμενων φορτηγών που έχουν σταθμεύσει το ένα δίπλα στο άλλο κατά μήκος ενός μικρού επαρχιακού δρόμου στην μεγάλη περιφέρεια της Κουνμίνγκ, μια μητρόπολη που έχει περισσότερους από 8 εκατομμύρια κατοίκους,σε μια προσπάθεια να κρατήσουν μακριά το κοπάδι των ελεφάντων από πυκνοκατοικημένες ζώνες.

Η κινεζική τηλεόραση είχε μεταδώσει την περασμένη εβδομάδα ότι από τότε που αναχώρησαν από το καταφύγιό τους στην Σισανμπανά, στα μέσα Απριλίου, οι ελέφαντες έχουν καταστρέψει περίπου 560 στρέμματα καλλιεργημένων εκτάσεων και ότι οι ζημιές που έχουν προκαλέσει αποτιμώνται σε 6,8 εκατομμύρια γουάν (περίπου 870.000 ευρώ).

Οι ζωολόγοι δεν μπορούν να εξηγήσουν τι ήταν αυτό που ώθησε το κοπάδι να εγκαταλείψει το καταφύγιό του και να ακολουθήσει μια τόσο μακρινή διαδρομή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή