ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Εικονική πραγματικότητα στην υπηρεσία των εμβολιασμών (βίντεο)

Δανία: Εικονική πραγματικότητα στην υπηρεσία των εμβολιασμών (βίντεο)

Στη Δανία επιστρατεύεται η εικονική πραγματικότητα για να βελτιώσει την πραγματική εικόνα των εμβολιασμών, προσφέροντας έναν πρωτοποριακό τρόπο για να πειστούν οι νέοι να προστατευθούν από τον κορωνοϊό.

Το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης έφτιαξε εφαρμογή για να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό, στην οποία σαν σε μοντέρνο βιντεοπαιχνίδι ο χρήστης φορά γυαλιά VR και προσπαθείς να κατευθύνεις έναν ηλικιωμένο να περάσει μια πλατεία γεμάτη άτομα με κορωνοϊό.

Σκοπός του «παιχνιδιού» είναι να οδηγήσει ο χρήστης τον ηλικιωμένο μέσα από την πλατεία αποφεύγοντας όσους είναι φορείς του κορωνοϊού, που φορούν κόκκινα, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και οι εμβολιασμένοι που έχουν μπλε ρούχα.

«Γνωρίζουμε από παρόμοιες μελέτες ότι αφού περάσουν τέτοια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας σαν αυτή, η πρόθεσή τους να εμβολιαστούν αυξάνεται. Το έχουμε ήδη εντοπίσει αυτό και με την Covid», ανέφερε ο Ρόμπερτ Μπεμ, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, προτείνοντας η εφαρμογή αυτή να χρησιμοποιηθεί σε ιατρεία.

Στη Δανία έχουν χορηγηθεί περί τα 3,8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού, ενώ πλήρως εμβολιασμένοι είναι 1,4 εκατ. Δανοί, δηλαδή περίπου το 24% του πληθυσμού.

Πηγή: Reuters, World Health Organization