Ο Χάρι και η Μέγκαν «δεν ρώτησαν τη Βασίλισσα για το όνομα Λίλιμπετ»

Ο Χάρι και η Μέγκαν «δεν ρώτησαν τη Βασίλισσα για το όνομα Λίλιμπετ»

Για την «γιαγιά» Ελισάβετ το όνομα αυτό σημαίνει πολλά αλλά, όπως ανέφερε πηγή του παλατιού στο BBC, το ζευγάρι δεν πήρε την άδειά της για να το χρησιμοποιήσει

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ονόμασαν την νεογέννητη κόρη τους Λίλιμπετ «Λίλι» Νταϊάνα Μάουντμπαντεν – Ουίνσδορ.

Το όνομα Λίλιμπετ που επέλεξαν ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ.προέρχεται από το χαϊδευτικό της βασίλισσας Ελισάβετ και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά όταν η ίδια ήταν μικρό παιδί και δεν μπόρεσε να προφέρει το όνομά της σωστά.

Για την «γιαγιά» Ελισάβετ το όνομα αυτό σημαίνει πολλά αλλά, όπως ανέφερε πηγή του παλατιού στο BBC, το ζευγάρι δεν πήρε την άδειά της για να το χρησιμοποιήσει. 

Μετά τη γέννηση της κόρης τους και την ανακοίνωση του ονόματος, όλοι θεωρούσαν βέβαιο ότι ο πρίγκιπας Χάρι είχε πάρει την άδεια της Βασίλισσας για να χρησιμοποιήσει το υποκοριστικό της. Ακόμα και οι Times ανέφεραν ότι η Βασίλισσα είχε ενημερωθεί. 

Πηγή από το περιβάλλον του ζευγαριού είπε στο BBC πως ο Χάρι είχε μιλήσει με την γιαγιά του πριν την γέννηση της κόρης του και «θα είχε αναφέρει το όνομα».

Ωστόσο πηγή του Παλατιού δήλωσε πως δεν συνέβη έτσι, και πως η Βασίλισσα δεν «ρωτήθηκε ποτέ» για την χρήση του «Λίλιμπετ». 

Πολλοί εκτιμούν πως η επιλογή του από τον πρίγκιπα Χάρι αποτελεί «κλάδο ελαίας» προς τη Βρετανίδα μονάρχη, που φέρεται εξαιρετικά ενοχλημένη και στενοχωρημένη από τις «βόμβες αλήθειας» που εξαπέλυσαν πρόσφατα οι δούκες του Σάσεξ κατά της βασιλικής οικογένειας. 

Η βασιλική βιογράφος Αντζελα Λέβιν, ωστόσο, πιστεύει ότι η επιλογή του χαϊδευτικού θα προκαλέσει στη βασίλισσα έντονη δυσαρέσκεια και μεγάλη λύπη, καθώς για την ίδια είναι κάτι «πολύ ιδιαίτερο και προσωπικό», που χρησιμοποιείται ως «τέχνασμα» από τον Χάρι, μετά τις επιθέσεις εναντίον της βασιλικής οικογένειας. 

Η σημασία του ονόματος για την Ελισάβετ

Ο πατέρας της, ο βασιλιάς Γεώργιος Β’ της Μεγάλης Βρετανίας, τη φώναζε στοργικά «Λίλιμπετ», μιμούμενος τις προσπάθειές της να πει «Ελισάβετ». 

Η ίδια η Βασίλισσα υπέγραψε ως «Λίλιμπετ» στο στεφάνι της κηδείας ενός από τους στενότερους φίλους της, Earl Mountbatten, ενώ και ο πρίγκιπας Φίλιππος, την φώναζε έτσι. Γράφοντας στη πεθερά του μετά το γάμο τους ο Φίλιππος ανέφερε: «Η Λίλιμπετ είναι το μόνο πράγμα στον κόσμο που είναι απολύτως πραγματικό για μένα».

Πάντως, ο Χάρι και η Μέγκαν δήλωσαν ότι η κόρη τους, το 11ο δισέγγονο της βασίλισσας, θα είναι γνωστή ως Λίλι (Lili), μια παραλλαγή στο όνομα του κρίνου (Lily), που συμβολίζει την αγνότητα, τη δέσμευση, την αναγέννηση και τη γονιμότητα.

Με πληροφορίες από BBC, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή