Ο Μπάιντεν έρχεται στην Ευρώπη με μηνύματα προς Κίνα και Ρωσία

Ο Μπάιντεν έρχεται στην Ευρώπη με μηνύματα προς Κίνα και Ρωσία

Αναχώρησε για τη Βρετανία, πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναχώρησε για τη Βρετανία, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ευρώπη, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7), πριν από την πρώτη και πολυαναμενόμενη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Γενεύη.

Προτού απογειωθεί το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως θα καταστήσει «σαφές στον Πούτιν και στην Κίνα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη είναι ενωμένες».

Μπάιντεν – Πούτιν: Τραχύ τετ α τετ σε ειδυλλιακή βίλα

Ο τόπος της συνάντησης των προέδρων ΗΠΑ και Ρωσίας αποτελεί κοινό μυστικό, ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με το Reuters, το τετ α τετ Μπάιντεν – Πούτιν θα γίνει στη Βίλα La Grange της Ελβετίας, σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία δίπλα στη λίμνη.

Όπως τονίζεται, η βίλα του 18ου αιώνα αποτελεί το «τέλειο» χαλαρωτικό σκηνικό για τις διαφαινόμενες θερμές συνομιλίες των δύο ηγετών.

Διπλωματικές πηγές αναμένουν τις επόμενες ώρες την επιβεβαίωση του χώρου. Ωστόσο, η αστυνομία και ο στρατός της Ελβετίας «οχύρωσαν» τα δύο πάρκα που περιβάλλουν τη συγκεκριμένη βίλα και εγκατέστησαν οδοφράγματα και συρματοπλέγματα.

Τα «καυτά» θέματα της ατζέντας 

Ο Ρώσος πρόεδρος και ο Αμερικανός ομόλογός του στην πρώτη τους σύνοδο κορυφής στις 16 Ιουνίου θα έχουν μια σειρά ζητημάτων να συζητήσουν. [Διαβάστε]

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή