Βασιλική Οικογένεια: Εντείνεται η μάχη των Ουίνδσορ

Βασιλική Οικογένεια: Εντείνεται η μάχη των Ουίνδσορ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εμπόλεμη κατάσταση περιήλθε για ακόμη μία φορά η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, με αφορμή το όνομα της νεογέννητης κόρης του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, Λίλιμπετ Νταϊάνα. Eίχε, άραγε, ενημερωθεί η βασίλισσα Ελισάβετ για την επιλογή του χαϊδευτικού της και είχε δώσει την έγκρισή της ή μήπως οι δούκες του Σάσεξ την κατέλαβαν εξαπίνης, φέρνοντάς την προ τετελεσμένου γεγονότος;

Το αρχικό αφήγημα ήθελε τον ευτυχή νέο μπαμπά να ενημερώνει τη βασίλισσα γιαγιά του για την επιλογή του ονόματος. Ωστόσο, αξιωματούχοι των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ αποκάλυψαν στον αρμόδιο για τα θέματα της βασιλικής οικογένειας του BBC, δημοσιογράφο Τζόνι Ντάιμοντ, ότι η βασίλισσα Ελισάβετ ουδέποτε ερωτήθηκε και, φυσικά, ουδέποτε έδωσε τη συγκατάθεσή της. Δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί το ρεπορτάζ και ο πρίγκιπας Χάρι εξαπέλυσε λυσσώδη επίθεση κατά του δημοσιογραφικού οργανισμού, απειλώντας με λήψη μέτρων, ενώ άμεσα οι δικηγόροι του απέστειλαν στα ΜΜΕ επιστολή, με την οποία χαρακτηρίζουν την αποκάλυψη του BBC «ψευδή και συκοφαντική».

Επεξήγηση

Η επεξηγηματική ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρίγκιπας Χάρι δημιούργησε περισσότερα ερωτήματα από αυτά που απάντησε. «Ο δούκας», αναφέρει το δελτίο Τύπου, «μίλησε με την οικογένειά του πριν από την ανακοίνωση του ονόματος της κόρης του. Στην πραγματικότητα, η γιαγιά του ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειας με το οποίο επικοινώνησε», χωρίς να αναφέρει τι ακριβώς διημείφθη μεταξύ τους. Στο πλευρό του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ τάχθηκε ο προσωπικός βιογράφος τους Ομίντ Σκούμπι, ο οποίος δήλωσε ότι είναι βέβαιος πως «αν το ζευγάρι δεν είχε τη συγκατάθεση της βασίλισσας δεν θα έδινε αυτό το όνομα στην κόρη του». Η αλήθεια του ζητήματος φαίνεται να κρύβεται στις λεπτομέρειες και, τελικά, αμφότερες οι πλευρές πιστεύουν ότι λένε τη δική τους αλήθεια. Κύκλοι των ανακτόρων, πάντως, επαναλάμβαναν ότι η Ελισάβετ ενημερώθηκε για το όνομα του μωρού ως τετελεσμένο γεγονός και χωρίς ποτέ να ζητηθεί η άδειά της. 

Αποκαλυπτήρια

Πέραν του πολέμου, ο Χάρι και η Μέγκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, «συνέστησαν» τη Λίλιμπετ Νταϊάνα, που γεννήθηκε την Παρασκευή, στην προγιαγιά της βασίλισσα Ελισάβετ μέσω βιντεοκλήσης, ενώ η βασίλισσα ήδη προσκάλεσε τον Χάρι σε γεύμα όταν θα βρεθεί στο Λονδίνο για τα αποκαλυπτήρια της προτομής της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, την 1η Ιουλίου. Αν τελικά θα παραστεί, παραμένει άγνωστο μετά την κλιμάκωση της έντασης με τον αδελφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, τις τελευταίες εβδομάδες. 

Τέλος, όπως σχολίασε ο πρώην δημοσιογράφος του BBC Πίτερ Χαντ, «δεν είναι καλή εξέλιξη για τον οίκο των Ουίνδσορ ένας τέτοιος πόλεμος ανακοινώσεων για το όνομα ενός μωρού».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή