Ομπάμα: Υπερήφανος για τις κόρες του

Ομπάμα: Υπερήφανος για τις κόρες του

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την υπερηφάνεια του για τις κόρες του επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, επαινώντας τη συμμετοχή τους στο κίνημα Black Lives Matter (Οι ζωές των μαύρων έχουν αξία) κατά της αστυνομικής βίας, παρά τις ανησυχίες του για τη σωματική τους ακεραιότητα στις διαδηλώσεις.

«Οι κόρες μου είναι πολύ πιο σοφές, ώριμες και χαρισματικές απ’ ό,τι ήμουν εγώ στην ηλικία τους», είπε ο 59χρονος Ομπάμα μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για τη 19χρονη Σάσα και την 22χρονη Μαλία.

Ο πρώην πρόεδρος ανέφερε ότι οι δύο νέες γυναίκες «έχουν άριστη αίσθηση του δίκαιου και του άδικου και του ρόλου που καλούνται να παίξουν για τη βελτίωση της χώρας». Μιλώντας στον δημοσιογράφο Αντερσον Κούπερ, ο Ομπάμα είπε ότι όλοι οι νέοι της γενιάς των θυγατέρων του, ανεξάρτητα από τη φυλή ή το φύλο τους, είναι λιγότερο ανεκτικοί στην αδικία από ό,τι η δική του γενιά. «Παρότι οι κόρες μου είναι μετριοπαθείς, είναι πάντα έτοιμες να καταγγείλουν τις αδικίες που υφίστανται πολίτες από κρατικά όργανα ή άτομα», είπε ο Ομπάμα. Η Σάσα και η Μαλία έχουν εμπλακεί ενεργά στο αντιρατσιστικό κίνημα κατά της αστυνομικής βίας. Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Ομπάμα είχε δηλώσει ότι νιώθει υπερήφανος για τις επιλογές των δύο νέων γυναικών.

«Η στάση αυτή δεν αποτελεί αποκλειστικό γνώρισμα των θυγατέρων μου, καθώς ακόμη και οι λευκοί φίλοι τους συμφωνούν μαζί τους. Πιστεύουν ακράδαντα ότι η ποινική δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι ρατσιστική και ότι η σύγχρονη κοινωνία δεν δικαιούται να διαχωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με τη σεξουαλική τους ταυτότητα. Αυτό που βρίσκω πολύ ενδιαφέρον είναι η στρατηγική που άρχισαν να αναπτύσσουν για τις σχέσεις τους με το σύστημα και την αλλαγή του εκ των έσω. Δεν τους ενδιαφέρει να κάνουν θόρυβο, αλλά να επιτύχουν ουσιαστικές αλλαγές, ενώ παραδέχονται ότι ο ακτιβισμός μπορεί κάποιες φορές να ξεφύγει από τα όρια, “ακυρώνοντας” τις διαφορετικές φωνές. Δεν έχουμε την απαίτηση από όλους να είναι τέλειοι και να είναι διαρκώς πολιτικά ορθοί. Θα καταγγείλουν, όμως, όσους θεσμούς ή άτομα είναι άδικα και μοχθηρά», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα για τις κόρες του.

«Σημαντική πηγή της αισιοδοξίας μου για το μέλλον είναι η γενιά που μεγάλωσε την οκταετία της προεδρίας μου. Τα παιδιά αυτά ενστερνίσθηκαν τις αξίες μας και συνεχίζουν να πιστεύουν σε αυτές», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή