Λευκός Οίκος: Συνάντηση Μέρκελ – Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον στις 15 Ιουλίου

Λευκός Οίκος: Συνάντηση Μέρκελ – Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον στις 15 Ιουλίου

Στόχος της επίσκεψης θα είναι η επιβεβαίωση των «ισχυρών διμερών σχέσεων» μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον στις 15 Ιουλίου, με στόχο την επιβεβαίωση των «ισχυρών διμερών σχέσεων» μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ, όπως δήλωσε σήμερα Παρασκευή η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι. 

⇒ Διαβάστε επίσης: G7: Εμβόλια Covid και κλίμα στο επίκεντρο των συζητήσεων

«Οι ηγέτες θα συζητήσουν για τη δέσμευσή τους σε μια στενή συνεργασία πάνω σε μια σειρά από κοινές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας να μπει τέλος στην πανδημία της Covid-19, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση της οικονομικής ευημερίας και της διεθνούς ασφάλειας με βάση τις κοινές δημοκρατικές αξίες μας», ανέφερε η Ψάκι. 

Η ανακοίνωση έγινε την πρώτη ημέρα της Συνόδου των χωρών της G7 στην Αγγλία. Ο Μπάιντεν έχει υποδεχθεί άλλους δύο ηγέτες χωρών από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, αυτούς της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή