Ινδία: Πέθανε ο πατριάρχης της «μεγαλύτερης οικογένειας του κόσμου»

Ινδία: Πέθανε ο πατριάρχης της «μεγαλύτερης οικογένειας του κόσμου»

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών ο πατριάρχης της φερόμενης μεγαλύτερης οικογένειας του κόσμου, Ζιόνα Χάνα, στο κρατίδιο Μιζοράμ της Ινδίας. «Προϊόν» μίας χριστιανικής θρησκευτικής αίρεσης που επιτρέπει την πολυγαμία στους άνδρες, η οικογένεια του Χάνα φέρεται να αριθμεί περί τα 181 άτομα, παρότι δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί επακριβώς το μέγεθος της. Σύμφωνα με το BBC, o Χάνα αφήνει πίσω του 38 συζύγους, 89 παιδιά και 36 εγγόνια, ενώ σύμφωνα με την αναφορά που κάνει λόγο για μία οικογένεια 181 μελών, ο Ινδός πατριάρχης αφήνει πίσω του 39 γυναίκες, 94 παιδιά, 33 εγγόνια και ένα δισέγγονο.  

Παρότι οι περισσότερες τοπικές ειδησεογραφικές αναφορές τονίζουν το γεγονός ότι ο Χάνα υπήρξε ο πατέρας της «μεγαλύτερης οικογένειας του κόσμου», κάτι τέτοιο δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, καθότι υπάρχουν κι άλλοι που διεκδικούν τον συγκεκριμένο τίτλο. Ενδεικτικά, μία αντίστοιχη πολυγαμική σέχτα έχει την έδρα της στη Βρετανική Κολούμπια, στον Καναδά, με τον 64χρονο Ουίνστον Μπλακμορ να φέρεται να έχει 27 συζύγους, με τις οποίες έχει φέρει στη ζωή… 150 παιδιά. 

Ωστόσο, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ ή όχι, ο Χάνα και η οικογένεια του ήταν μέχρι σήμερα κάτι σαν τοπική «τουριστική ατραξιόν», προσελκύοντας στο χωριό τους πλήθος τουριστών. Εμβληματικότερο αξιοθέατο της «τουριστικής βιομηχανίας» που έχει χτιστεί γύρω από την πολυπληθή οικογένεια, είναι το πελώριο τετραώροφο σπίτι με τα 100 δωμάτια που κατοικούν όλα τα μέλη της. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όλες οι σύζυγοι του Χάνα κοιμούνται σε έναν θάλαμο δίπλα στην προσωπική κρεβατοκάμαρα του.

Η χριστιανική αίρεση της οποίας η οικογένεια του Χάνα αποτελεί τον κυριότερο εκφραστή, αριθμεί περίπου 2.000 μέλη, τα οποία όλα κατοικούν στην ίδια περιοχή, γύρω από την εμβληματική κατοικία του θανόντος «ηγέτη» της. Ιδρυτής της υπήρξε ο παππούς του Χάνα, ο οποίος την ίδρυσε στην περιοχή αυτή της νοτιοανατολικής Ινδίας το 1942.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή