Κιμ Γιονγκ Ουν: 15 χρόνια στα κάτεργα για όποιον ακούει τον «σατανικό καρκίνο» της K-pop

Κιμ Γιονγκ Ουν: 15 χρόνια στα κάτεργα για όποιον ακούει τον «σατανικό καρκίνο» της K-pop

Ο Κιμ αποκάλεσε αυτο το είδος μουσικής «καπιταλιστικό lifestyle» και «σατανικό καρκίνο» που διαφθείρει τους νέους της χώρας του και βάλθηκε να... τους σώσει

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο μετά την απαγόρευση των κολλητών τζιν, τη χαίτης στα μαλλιά και των body piercing ως σύμβολα του «καπιταλιστικού, δυτικού τρόπου ζωής»,  ο Κιμ Γιονγκ Ουν στράφηκε εναντίον της δημοφιλούς σε όλον τον κόσμο νοτιοκορεατικής ποπ – γνωστότερη ως K-pop – η οποία, σύμφωνα με τον κομμουνιστή Ανώτατο Ηγέτη της Βόρειας Κορέας, προωθεί το «καπιταλιστικό lifestyle».

Ο Κιμ αποκάλεσε αυτο το είδος μουσικής «σατανικό καρκίνο» που διαφθείρει τους νέους της χώρας του ενω γενικά εκτιμά ότι το πολιτιστικό «αντισοσιαλιστικό» υλικό από τη Νότια Κορέα φέρεται να επιδρά αρνητικά στην «ενδυμασία, τα χτενίσματα, την ομιλία και τη συμπεριφορά» των Βορειοκορεατών. 

Σύμφωνα με πολλές πηγές, ο Ανώτατος Ηγέτης της Βόρειας Κορέας προσπαθεί να σταματήσει την αύξηση της δημοτικότητας της K-pop, των K-dramas, νοτιοκορεατικών σειρών με φανατικούς θαυμαστές, και των νοτιοκορεατικών ταινιών μέσω μιας «μυστικής εκστρατείας κατά της K-pop».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αύξησε την την τιμωρία για «κατοχή ή / και παρακολούθηση ψυχαγωγικού περιεχομένου από τη Νότια Κορέα» από πέντε σε 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας – ή ακόμα και εκτέλεση.  

Όταν η κρατική εφημερίδα «Rodong Sinmum» –  η επίσημη εφημερίδα της κεντρικής επιτροπής του Εργατικού Κόμματος του Βορρά – ανακοίνωσε τον κατάλογο των απαγορευμένων εμφανίσεων και χτενισμάτων, προειδοποίησε: «Η ιστορία μας διδάσκει ένα κρίσιμο μάθημα ότι μια χώρα μπορεί να γίνει ευάλωτη και τελικά να καταρρεύσει σαν υγρός τοίχος ανεξάρτητα από την οικονομική και αμυντική της δύναμη, αν δεν διατηρούμε τον δικό μας τρόπο ζωής».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή