Νέο Δελχί: Επιστροφή στην κανονικότητα με συνωστισμούς παρά την ανεπάρκεια εμβολίων

Νέο Δελχί: Επιστροφή στην κανονικότητα με συνωστισμούς παρά την ανεπάρκεια εμβολίων

Νέα έκρηξη κρουσμάτων φοβούνται οι ειδικοί στο Νέο Δελχί, λόγω των συνωστισμών που σημειώνονται στις αποβάθρες του Μετρό και στα εμπορικά κέντρα.

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία νέα έκρηξη κρουσμάτων φοβούνται οι ειδικοί στο Νέο Δελχί, λόγω των συνωστισμών που σημειώνονται στις αποβάθρες του Μετρό και στα εμπορικά κέντρα.

Μετά από πέντε εβδομάδες αυστηρού lockdown, στην ινδική πρωτεύουσα, τα καταστήματα άνοιξαν κανονικά και τα εστιατόρια λειτουργούν με το 50% της χωρητικότητάς τους, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους προαστιακούς σιδηρόδρομους. 

«Το κυριότερο εμπορικό κέντρο του Δελχί συγκέντρωσε 19.000 επισκέπτες το περασμένο σαββατοκύριακο, μόλις άνοιξε. Έχουμε τρελαθεί τελείως; Περιμένετε νέα έκρηξη του κορωνοϊού και κατηγορήστε την κυβέρνηση, τα νοσοκομεία, τη χώρα», έγραψε στο Twitter ο ‘Αμπρις Μιτάλ του ινστιτούτου Max Health Care στο Νέο Δελχί.

Νέο Δελχί: Επιστροφή στην κανονικότητα με συνωστισμούς παρά την ανεπάρκεια εμβολίων-1
Φωτ. A.P.

Σήμερα το πρωί, στο Twitter του του υπόγειου σιδηρόδρομου αναρτήθηκαν προειδοποιήσεις για φαινόμενα συνωστισμού και μεγάλες αναμονές στις ώρες αιχμής. 

Διαβάστε επίσης⇒ Ανοίγει ξανά την Τετάρτη το Ταζ Μαχάλ

Ωστόσο, ο ρυθμός των εμβολιασμών υποχωρεί, καθώς η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα εμβολιαστικά κέντρα για τους πολίτες ηλικίας 18- 44 ετών θα αρχίσουν να κλείνουν, αφού δεν επαρκούν οι δόσεις των εμβολίων.

«Το Δελχί θα έπρεπε να έχει αρχίσει να ανοίγει με πολύ πιο επιστημονικό τρόπο. Προετοιμάζουμε το έδαφος για προβλήματα», ανέφερε ο χειρουργός, Άρβιντερ Σινχ Σόιν, σε ανάρτησή του στο Τwitter. Άλλοι γιατροί υποστηρίζουν ότι η σχεδόν πλήρης επάνοδος την ινδικής πρωτεύουσας στην κανονικότητα είναι ανησυχητική.

Tην ίδια ώρα, οι αρχές της πόλης έχουν προειδοποιήσει ότι θα επιβάλουν εκ νέου αυστηρούς περιορισμούς, αν αυξηθούν τα κρούσματα.

Νέο Δελχί: Επιστροφή στην κανονικότητα με συνωστισμούς παρά την ανεπάρκεια εμβολίων-2
Φωτ. A.P.

Παράλληλα, άλλες μεγάλες ινδικές πόλεις έχουν ξεκινήσει να αίρουν τους αυστηρούς περιορισμούς, καθώς ο συνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων παρουσιάζει μείωση. Τις τελευταίες 24 ώρες η Ινδία κατέγραψε 60.471 νέα κρούσματα. Πρόκειται για τον μικρότερο αριθμό μετά τις 31 Μαρτίου, όπως προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε επίσης⇒ Aκρως επιθετικά τα συμπτώματα της ινδικής μετάλλαξης

Πάντως για τους ειδικούς, η σπουδή προς την επιστροφή στην κανονικότητα θα υπονόμευε τις προσπάθειες εμβολιασμού, αφού μόνο το 5% από τους 950 εκατομμύρια ενήλικες έχουν εμβολιαστεί.

Τον περασμένο Μάιο, χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν στο Νέο Δελχί, επειδή οι προμήθειες οξυγόνου είχαν εξαντληθεί και οι οικογένειες των ασθενών πλήρωναν είκοσι φορές ακριβότερα τα ασθενοφόρα και τις νεκροφόρες. 

Τελευταίες ειδήσεις

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή