ΚΟΣΜΟΣ

Ε.Ε.: Προς άρση περιορισμών για ταξιδιώτες από ΗΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους κατοίκους των ΗΠΑ εντός της εβδομάδας

Ε.Ε.: Προς άρση περιορισμών για ταξιδιώτες από ΗΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους κατοίκους των ΗΠΑ εντός της εβδομάδας, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο που επικαλείται διπλωμάτη με γνώση του ζητήματος, η Πορτογαλία, η οποία ασκεί την προεδρία της Ε.Ε. αυτό το εξάμηνο, πρότεινε την προσθήκη των ΗΠΑ, της Αλβανίας, του Χονγκ Κονγκ, του Λιβάνου, του Μακάο, της Βόρειας Μακεδονίας, της Σαουδικής Αραβίας, της Σερβίας και της Ταϊβάν στη λεγόμενη «λευκή λίστα» χωρών από τις οποίες επιτρέπονται τα «μη απαραίτητα» ταξίδια.

Εφόσον δεν υπάρξουν αντιρρήσεις, τα κράτη – μέλη θα εγκρίνουν την επέκταση της «λευκής λίστας» την Τετάρτη, δήλωσε ο διπλωμάτης.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ε.Ε.: Υπεγράφη ο κανονισμός για το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID

Ενώ ορισμένα κράτη μέλη της Ε.Ε. επιτρέπουν ήδη στους εμβολιασθέντες Αμερικανούς να τα επισκέπτονται, η ένταξη των ΗΠΑ στη «λευκή λίστα» σημαίνει ότι οι περιορισμοί θα αρθούν σε ολόκληρη την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα διατλαντικά ταξίδια πάντως δεν θα είναι πλήρως ανοιχτά έως ότου οι ΗΠΑ άρουν τους περιορισμούς που αφορούν τους περισσότερους Ευρωπαίους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουλίου, οι κάτοχοι ψηφιακού πιστοποιητικού COVID θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στα 27 κράτη μέλη της Ε.Ε., 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ταξίδια εντός Ε.Ε.: Τονωτική ένεση στον τουρισμό η άρση περιορισμών για εμβολιασμένους

Οι ηγέτες της Ε.Ε. θα συζητήσουν την επιδημιολογική κατάσταση στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα, με τη δέσμευση για «πλήρη επιστροφή στην ελεύθερη κυκλοφορία μόλις το επιτρέψει η κατάσταση της δημόσιας υγείας», σύμφωνα με προσχέδιο της κοινής δήλωσής τους, αναφέρει το Bloomberg.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Τελευταίες ειδήσεις