Κορωνοϊός: Eγγύτερα στην ανοσία της αγέλης η Ε.Ε.

Κορωνοϊός: Eγγύτερα στην ανοσία της αγέλης η Ε.Ε.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από τριακόσια εκατομμύρια εμβολιαστικές δόσεις έχουν χορηγηθεί στους πολίτες της Ε.Ε. ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας ότι καθημερινά «προσεγγίζουμε τον στόχο: τον επόμενο μήνα να υπάρχει εμβολιαστική επάρκεια για το 70% των ενηλίκων πολιτών της Ε.Ε.». Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Ντάνα Σπινάν, επίσης, τόνισε ότι περίπου το ένα τρίτο των ενήλικων πολιτών της Ε.Ε. έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του. 

Στον κόσμο των πολλών ταχυτήτων, όμως, η Δύση προσεγγίζει μεν την πολυπόθητη ανοσία της αγέλης, αλλά δεν είναι όλος ο πλανήτης εξίσου τυχερός.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε την ομάδα G7 ότι ο κορωνοϊός κινείται με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από τους εμβολιασμούς, επισημαίνοντας ότι η δέσμευση της ομάδας για δωρεάν διάθεση ενός δισεκατομμυρίου εμβολιαστικών δόσεων στους πένητες του κόσμου είναι ανεπαρκής. Ο επικεφαλής του ΠΟΥ, δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους, δήλωσε ότι «είναι (η δωρεά), αναμφίβολα, μεγάλη βοήθεια. Ομως χρειαζόμαστε περισσότερα εμβόλια και πιο γρήγορα. Καθημερινά πεθαίνουν από την COVID περίπου δέκα χιλιάδες άνθρωποι. Αυτές οι κοινότητες χρειάζονται εμβόλια και τα χρειάζονται τώρα, όχι σε ένα χρόνο».

Σε μιαν άλλη εξέλιξη, ολοκληρωτικό τέλος στους περιορισμούς λόγω COVID μπήκε χθες στο Ισραήλ μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας να άρει την υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο, η «απελευθέρωση» έχει εξαιρέσεις: τους οίκους ευγηρίας, τα ιδρύματα μακροχρόνιας φροντίδας, τις περιπτώσεις όπου εργαζόμενοι ή επισκέπτες παραμένουν ανεμβολίαστοι. Υποχρέωση χρήσης μάσκας έχουν επίσης άτομα που θα τεθούν σε καραντίνα και οι επιβάτες αεροπορικών πτήσεων. Ο κανόνας της μάσκας αναμένεται να χαλαρώσει και στη Γερμανία, όπου καταγράφεται σοβαρή μείωση των νέων λοιμώξεων. Οι Αρχές του Βερολίνου θα ανακοινώσουν την άρση της υποχρέωσης για μάσκα σε εξωτερικούς χώρους. Ταυτόχρονα, θα επιτραπεί στη γερμανική πρωτεύουσα η κατανάλωση οινοπνευματωδών σε δημόσιους χώρους κατά τις βραδινές ώρες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή