ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν: Συνωστισμός, καυγάδες και μνήμες από Ρίγκαν – Γκορμπατσόφ

Σκηνές συνωστισμού που παρέπεμπαν στη συνάντηση Ρίγκαν - Γκορμπατσόφ στη Γενεύη, πίσω στον Νοέμβριο του 1985, εκτυλίχθηκαν κατά την έναρξη των συνομιλιών Μπάιντεν- Πούτιν.

Συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν: Συνωστισμός, καυγάδες και μνήμες από Ρίγκαν – Γκορμπατσόφ

Σκηνές συνωστισμού που παρέπεμπαν στη συνάντηση Ρίγκαν – Γκορμπατσόφ στη Γενεύη, πίσω στον Νοέμβριο του 1985, εκτυλίχθηκαν κατά την έναρξη των συνομιλιών Μπάιντεν- Πούτιν.

Ο χώρος που είχε προβλεφθεί για τους εκπροσώπους του Τύπου γέμισε τόσο ασφυκτικά που πολλοί δημοσιογράφοι κατέληξαν να διαπληκτίζονται με τους υπευθύνους ασφαλείας του Ρώσου Προέδρου.

 

Σύμφωνα με ενημέρωση του Λευκού Οίκου «δημοσιογράφοι έσπρωχναν ο ένας τον άλλον φωνάζοντας να μετακινηθούν για να δημιουργηθεί χώρος αλλά κανείς δεν το έπραττε. Μετά από ένα ή δύο λεπτά η ρωσική ασφάλεια απομάκρυνε από τους ηγέτες το κόκκινο σκοινί που τους χώριζε από τους δημοσιογράφους.

 

Τότε «η ρωσική ασφάλεια άρχισε να φωνάζει στους δημοσιογράφους να βγουν έξω και άρχισε να τους σπρώχνει. Δημοσιογράφοι και υπεύθυνοι του Λευκού Οίκου άρχισαν με τιη σειρά τους να αντιδρούν έντονα φωνάζοντας προς τους Ρώσους να σταματήσουν να τους αγγίζουν».

Πηγή: Guardian