ΚΟΣΜΟΣ

Νέο μπλακ άουτ στο διαδίκτυο: Εκτός λειτουργίας αεροπορικές και τράπεζες

Νέο μπλακ άουτ στο διαδίκτυο: Εκτός λειτουργίας αεροπορικές και τράπεζες

Λίγες μέρες μετά το μεγάλο μπλακ άουτ που καταγράφηκε στο παγκόσμιο διαδίκτυο, με μία σειρά από διεθνή ενημερωτικά και κυβερνητικά sites, να τίθενται εκτός λειτουργίας, σήμερα σημειώθηκε διακοπή λειτουργίας σε ιστοσελίδες μεγάλων αεροπορικών εταιρειών και τραπεζών.

Όπως έγινε γνωστό, οι ιστότοποι των μεγάλων αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών American Airlines, Southwest Airlines, United Airlines και Delta Air Lines αντιμετώπισαν διακοπή της λειτουργίας τους νωρίς σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης διακοπών λειτουργίας ιστοσελίδων Downdetector.

Περισσότερες από χίλιες αναφορές από χρήστες επεσήμαναν προβλήματα στην Southwest Airlines, με περισσότερες από 400 αναφορές χρηστών να δηλώνουν το ίδιο για την Delta Air Lines, σύμφωνα με τον Downdetector. Για τις άλλες δύο αεροπορικές εταιρείες οι αναφορές χρηστών που επισήμαναν προβλήματα ανέρχονταν σε περίπου 300.

Η Southwest ακύρωσε σχεδόν 300 πτήσεις της χθες Τετάρτη και καθυστέρησε περισσότερες από 500, μια μέρα αφότου αναγκάστηκε να σταματήσει προσωρινά τις δραστηριότητές της λόγω δυσλειτουργίας στο σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Παράλληλα, μεγάλες τράπεζες στην Αυστραλία ανέφεραν διακοπές λειτουργίας που επηρέασαν τους ιστότοπους και τις εφαρμογές τους.

«Κατανοούμε ότι ορισμένοι από τους πελάτες μας αντιμετωπίζουν επί του παρόντος ζητήματα πρόσβασης στις υπηρεσίες μας», ανέφερε η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας Commonwealth Bank στο AFP. «Αυτό το ζήτημα επηρεάζει πολλούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων εκ των μεγαλυτέρων τραπεζών».