Κρ. Έρικσεν: Τοποθετείται αυτόματος απινιδωτής στην καρδιά του

Κρ. Έρικσεν: Τοποθετείται αυτόματος απινιδωτής στην καρδιά του

Απαραίτητη η εμφύτευση ενός ICD μετά την ανακοπή του περασμένου Σαββάτου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ειδική συσκευή που θα προστατεύσει τον Κρίστιαν Έρικσεν από άλλη ανακοπή πρόκειται να εμφυτευθεί στον 29χρονο Δανό ποδοσφαιριστή, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο γιατρός της εθνικής Δανίας, πέντε μέρες μετά την κατάρρευση του επιθετικού της Ίντερ και τη διάσωσή του χάρη στον απινιδωτή.

Οι γιατροί επέλεξαν να τοποθετήσουν στον Έρικσεν έναν εμφυτεύσιμο αυτόματο απινιδωτή (ICD), μια συσκευή που έχει τον υποδόριο ρόλο ενός κανονικού απινιδωτή και ενεργοποιείται αυτομάτως σε περίπτωση ανακοπής, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και ως βηματοδότης.

«Αφού υποβλήθηκε ο Έρικσεν σε διάφορες καρδιολογικές εξετάσεις, αποφασίστηκε να του τοποθετηθεί ένας ICD», δήλωσε ο γιατρός Μόρτεν Μπούσεν.

Κρ. Έρικσεν: Τοποθετείται αυτόματος απινιδωτής στην καρδιά του-1
Από το νοσοκομείο της Κοπεγχάγης ο Κρίστιαν Έρικσεν έστειλε σε όλους μήνυμα ότι είναι καλά και εύχεται καλή συνέχεια στην εθνική Δανίας (φωτ.: Reuters).

Ο ίδιος πρόσθεσε πως μια τέτοια συσκευή είναι απαραίτητη ύστερα από καρδιακή προσβολή εξαιτίας των αρρυθμιών που προκαλούνται.

«Ο Κρίστιαν αποδέχθηκε τη λύση αυτή, και το σχέδιο έχει επίσης επιβεβαιωθεί ως το καλύτερο από ειδικούς στη Δανία και διεθνώς που συνιστούν αυτόν τον χειρισμό», τόνισε ο κ. Μπούσεν. 

O επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της εθνικής Δανίας ανέφερε ότι για λίγο ο Έρικσεν «είχε φύγει», αλλά η ταχεία παρέμβαση των γιατρών με το ηλεκτροσόκ που επανέφερε την καρδιά του σε λειτουργία τού έσωσε τη ζωή.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή