Σπάνιος ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» την Τσεχία – Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές (εικόνες)

Σπάνιος ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» την Τσεχία – Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές (εικόνες)

Τουλάχιστον 3 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες, ισοπεδωμένα κτίρια και τεράστιες υλικές ζημιές είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρός ανεμοστρόβιλος άφησε πίσω του νεκρούς, τραυματίες και καταστροφές στην Τσεχία όταν το σπάνιο για την περιοχή φαινόμενο «χτύπησε» αργά χθες το βράδυ τις πόλεις γύρω από το Χοντόνιν κατά μήκος των συνόρων με την Σλοβακία και την Αυστρία και την περιοχή 270 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πράγας. 

Σπάνιος ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» την Τσεχία – Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές (εικόνες)-1

Τουλάχιστον 3 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες, ισοπεδωμένα κτίρια και τεράστιες υλικές ζημιές είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ανεμοστρόβιλου ο οποίος, ακολουθούμενος από χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του τέννις, έπληξε πολλές πόλεις και χωριά. 

Μέλη της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών, πυροσβέστες και κάτοικοι συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. 

Σπάνιος ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» την Τσεχία – Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές (εικόνες)-2

Στην πόλη Χοντονίν, στα σύνορα της Τσεχίας με την Σλοβακία, εκτός από τραυματίες τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατέστρεψαν και έναν οίκο ευγηρίας και τον τοπικό ζωολογικό κήπο.

Σπάνιος ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» την Τσεχία – Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές (εικόνες)-3

Ο ανεμοστρόβιλος επίσης προκάλεσε εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και προβλήματα στην κυκλοφορία καθώς έπεσαν κολώνες του δικτύου ηλεκτροδότησης μπλοκάροντας έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Πράγα με την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα.

Σπάνιος ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» την Τσεχία – Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές (εικόνες)-4

Αυτή ήταν η σφοδρότερη καταιγίδα στην σύγχρονη ιστορία της χώρας αυτής της κεντρικής Ευρώπης και ο πρώτος ανεμοστρόβιλος μετά το 2018.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε χιλιάδες σπίτια και έκαναν έκκληση στους κατοίκους να μην οδηγούν στις πληγείσες περιοχές ώστε να μπορέσει να προχωρήσει το έργο των σωστικών συνεργείων και, αντίθετα, να στείλουν δωρεές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή