Κατάρρευση κτιρίου στη Φλόριντα: Το 11ο θύμα ανασύρθηκε από τα συντρίμμια

Κατάρρευση κτιρίου στη Φλόριντα: Το 11ο θύμα ανασύρθηκε από τα συντρίμμια

Ο απολογισμός των θυμάτων της καταστροφής έφθασε τους τουλάχιστον 11 νεκρούς

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άλλη μία σορός ανασύρθηκε χθες Δευτέρα από τα συντρίμμια 12οροφης πολυκατοικίας, η οποία κατέρρευσε τις πρώτες πρωινές της περασμένης Πέμπτης στο Σέρφσαϊντ, δήλωσε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα.

Ο απολογισμός των θυμάτων της καταστροφής έφθασε τους τουλάχιστον 11 νεκρούς· κάπου 150 άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται 24 ώρες το 24ωρο.

Σημειώνεται ότι δορυφορικά δεδομένα ήδη από τα χρόνια του 1990 είχαν καταδείξει ότι το 12όροφο κτίριο που κατέρρευσε βυθιζόταν από 1 έως 3 χιλιοστά κάθε χρόνο, ενώ τα γύρω κτίρια παρέμεναν σταθερά.

Πρόκειται για ένα ακόμη στοιχείο που έρχεται στο φως (σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters που επικαλείται τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Φλόριντα Σάιμον Βντοβίνσκι) και έρχεται να προστεθεί στην αποκάλυψη ότι τμήμα του κτιρίου είχε υποστεί σημαντική διάβρωση που δεν είχε αντιμετωπιστεί παρά τις επισημάνσεις σχετικής τεχνικής έκθεσης ήδη από το 2018.

Με πληροφορίες από Reuters

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή