Οι Εργατικοί ζητούν έρευνα για τον Χάνκοκ

Οι Εργατικοί ζητούν έρευνα για τον Χάνκοκ

Για τις αναθέσεις δισεκατομμυρίων που χειριζόταν με αδιαφανείς τρόπους

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ερευνα για τις αναθέσεις δισεκατομμυρίων που χειριζόταν με αδιαφανείς μεθόδους ο παραιτηθείς υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, ζήτησε χθες το Εργατικό Κόμμα, με την επισήμανση ότι η υπόθεση Χάνκοκ δεν έχει κλείσει με την αποχώρηση του πρώην υπουργού. Ο Χάνκοκ ανακοίνωσε την παραίτησή του το Σάββατο, μία ημέρα αφότου ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε εκφράσει την πλήρη στήριξή του στο πρόσωπό του.  

Σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις της Παρασκευής, χθες ο Τζόνσον υποστήριξε ότι ο ίδιος απέπεμψε τον Χάνκοκ και δεν παραιτήθηκε μόνος του. Οπως και να έχει, αυτό που πυροδότησε την αποχώρηση του Χάνκοκ δεν ήταν η καταστροφική διαχείριση της πανδημίας ή οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση και διαφθορά, αλλά η δημοσίευση βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος, στο οποίο αγκαλιάζει και φιλάει με πάθος ένα στέλεχος του υπουργείου Υγείας, την Τζίνα Κολαντάντζελο. «Ο υπουργός παραβίασε τους δικούς του κανόνες περί κοινωνικής απόστασης» ήταν ο τίτλος που έδωσαν οι βρετανικές εφημερίδες στις αποκαλύψεις, δεδομένου ότι το βίντεο ελήφθη την 6η Μαΐου, ενόσω βρίσκονταν ακόμη σε ισχύ οι κανόνες για την τήρηση αποστάσεων σε κλειστούς χώρους.  

Ο νέος υπουργός Υγείας Σατζίτ Τζαβίντ ανακοίνωσε ότι απομάκρυνε την κάμερα από το υπουργικό γραφείο και εξέφρασε την απορία γιατί βρισκόταν εκεί. Το βίντεο διέρρευσε, άγνωστο πώς, στην εφημερίδα Sun. Εν συνεχεία έγινε γνωστό ότι ο Χάνκοκ είχε φέρει την παλιά φίλη του, που εργαζόταν ως λομπίστας, στο υπουργείο Υγείας ως άμισθη σύμβουλο επικοινωνίας όταν ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού, πέρυσι τον Μάρτιο.

Εξι μήνες μετά, η Κολαντάτζελο προήχθη στη θέση του μέλους του εποπτικού συμβουλίου του υπουργείου, με μισθό 1.000 στερλινών ημερησίως. Το γεγονός ότι ο υπουργός συνδεόταν ερωτικά με τη γυναίκα που υποτίθεται ότι ασκούσε ανεξάρτητη εποπτεία στο έργο του προξένησε αντιδράσεις. Ακόμη μεγαλύτερες, σύμφωνα με τους Εργατικούς, πρέπει να είναι οι αντιδράσεις για το γεγονός ότι ο Χάνκοκ, παρότι στο παρελθόν έχει υπάρξει υπεύθυνος για την κυβερνητική διαφάνεια, δεν είχε καν επίσημο λογαριασμό email στο υπουργείο, χρησιμοποιώντας για όλες τις υποθέσεις τους προσωπικούς του λογαριασμούς. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή