ΚΟΣΜΟΣ

Μπλίνκεν: Αν η Ρωσία συνεχίσει να μας επιτίθεται τότε θα απαντήσουμε

« Η Ουάσινγκτον ελπίζει σε πιο σταθερές, επωφελείς σχέσεις με τη Μόσχα αλλά...», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών την ιταλική εφημερίδα La Repubblica

Μπλίνκεν: Αν η Ρωσία συνεχίσει να μας επιτίθεται τότε θα απαντήσουμε

Οι ΗΠΑ ελπίζουν σε πιο σταθερές και επωφελείς σχέσεις με τη Ρωσία, όμως αν αυτή η τελευταία συνεχίσει «να επιτίθεται», τότε η Ουάσινγκτον θα απαντήσει, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Ο Μπλίνκεν βρέθηκε χθες στη Ρώμη για την έναρξη συνεδρίου με στόχο την ανανέωση των διεθνών προσπαθειών για να αντιμετωπιστεί η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ενώ συναντήθηκε και με τον πάπα Φραγκίσκο.

«Αν η Ρωσία συνεχίσει να μας επιτίθεται ή να ενεργεί όπως έκανε με τις επιθέσεις SolarWind, τις παρεισφρήσεις στις εκλογές μας και την επίθεση εναντίον του Ναβάλνι, τότε θα απαντήσουμε», δήλωσε ο Μπλίνκεν στη La Repubblica.

Ο αμερικανός υπουργός αναφερόταν σε κυβερνοεπιθέσεις και στο ρόλο του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Η Κίνα είναι «το πιο περίπλοκο ζήτημα» όσον αφορά τις σχέσεις, πρόσθεσε ο Μπλίνκεν, όμως δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν θα ζητήσουν από κανένα έθνος να επιλέξει ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Είναι ωστόσο αληθεια πως, όταν έχουμε να κάνουμε με την Κίνα –ως αντίπαλο, ανταγωνιστή ή εταίρο–, είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί όταν δρούμε μαζί», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters