Αυστρία: «Oχι» σε κίνητρα για εμβολιασμό

Αυστρία: «Oχι» σε κίνητρα για εμβολιασμό

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΙΕΝΝΗ. «Oχι» στα δώρα με αντάλλαγμα εμβολιασμό είπε η αυστριακή κυβέρνηση, απορρίπτοντας πρόταση του εμπορικού συλλόγου για την έκδοση «δωροκάρτας» 50 ευρώ σε όποιον εμβολιαστεί. Χθες, ο καγκελάριος της Αυστρίας και ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, Σεμπάστιαν Κουρτς, αμφισβήτησε την αξία της συναλλαγής και ο προερχόμενος από το κόμμα των Πρασίνων υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν τόνισε ότι «μοναδικό κίνητρο για τον εμβολιασμό πρέπει να είναι η ενημέρωση».

Ο Κουρτς αναφέρθηκε στις δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της COVID, όπως τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και τα εμβόλια, που έχουν πληρωθεί με χρήματα των φορολογουμένων. Ωστόσο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διοργάνωσης «εκστρατειών πειθούς», που θα προσπαθήσουν να παρακινήσουν τους Αυστριακούς να εμβολιαστούν, χωρίς να τους εξαγοράσουν. Στη Βιέννη θα διοργανωθούν μουσικές εκδηλώσεις για να πεισθούν οι νέοι, ενώ οι οικογένειες θα μπορούν να εμβολιαστούν μαζί, καθώς άνοιξαν οι πλατφόρμες εμβολιασμού για ανηλίκους 12 – 17 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή