Λος Άντζελες: 17 τραυματίες σε αποτυχημένη εξουδετέρωση αυτοσχέδιων πυροτεχνημάτων (βίντεο)

Λος Άντζελες: 17 τραυματίες σε αποτυχημένη εξουδετέρωση αυτοσχέδιων πυροτεχνημάτων (βίντεο)

Οι πυροτεχνουργοί δεν κατάφεραν να ελέγξουν τη μεγάλη ποσότητα των εκρηκτικών που κατασχέθηκε

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαεπτά άνθρωποι τραυματίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Λος Άντζελες όταν κάτι πήγε στραβά στη διαδικασία εξουδετέρωσης παράνομων πυροτεχνημάτων οδηγώντας σε έκρηξη μεγάλη ισχύος.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία του Λος Άντζελες κατέσχεσε μεγάλη ποσότητα αυτοσχέδιων πυροτεχνημάτων, τέσσερις μέρες πριν την εθνική εορτή των ΗΠΑ στις 4 Ιουλίου.

Τα εκρηκτικά εντοπίστηκαν σε κατοικία στο νότιο Λος Άντζελες και η αστυνομία τα απομάκρυνε από το σπίτι αποτελεσματικά. Επρόκειτο για τεράστια ποσότητα, ανερχόμενη κατά πληροφορίες σε πάνω από δύο τόνους συνολικά.

Υπολογίζεται κατασχέθηκαν τουλάχιστον 240 εκρηκτικά μικρού και μεσαίου μεγέθους.

Ωστόσο οι πυροτεχνουργοί του LAPD φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να χειριστούν σωστά τα έτσι κι αλλιώς προβληματικά εκρηκτικά, που ανεφλέγησαν σε μια έκρηξη που κατέστρεψε το φορτηγό στο οποίο είχαν μεταφερθεί για εξουδετέρωση.

Το αποτέλεσμα ήταν ο σοβαρός τραυματισμός τριών πολιτών και ο ελαφρύτερος 14 άλλων ανθρώπων μεταξύ των οποίων και εννέα αστυνομικοί.

Πηγή: Associated Press, CBS News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή