Μαύρη Θάλασσα: Γυμνάσια με αληθινά πυρά από τους Ρώσους την ώρα άσκησης ΝΑΤΟ-Ουκρανίας

Μαύρη Θάλασσα: Γυμνάσια με αληθινά πυρά από τους Ρώσους την ώρα άσκησης ΝΑΤΟ-Ουκρανίας

Λίγες μέρες μετά το ρωσο-βρετανικό επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα, ανοικτά της χερσονήσου της Κριμαίας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες μέρες μετά το ρωσο-βρετανικό επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα, ανοικτά της χερσονήσου της Κριμαίας – όταν ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικές βολές εναντίον βρετανικού πολεμικού πλοίου – ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας ανακοίνωσε σήμερα ότι ρωσικά πολεμικά πλοία πραγματοποίησαν γυμνάσια με πραγματικά πυρά ενώ η Ουκρανία και χώρες του ΝΑΤΟ διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις στην ίδια ευρύτερη περιοχή. 

Τα γυμνάσια με την ονομασία Sea Breeze, με επικεφαλής την Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, διεξάγονται έπειτα από κορύφωση των εντάσεων ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Μόσχα εξαιτίας του ρωσοβρετανικού επεισοδίου, το οποίο ωστόσο διαψεύδει το Λονδίνο. 

Διαβάστε σχετικά: Βίντεο: Η στιγμή που το ρωσικό πλοίο ρίχνει προειδοποιητικά πυρά κατά του βρετανικού αντιτορπιλικού

Η Μόσχα είχε ζητήσει τη ματαίωση της άσκησης Sea Breeze πριν αυτή αρχίσει και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει δηλώσει πως θα αντιδράσει, αν είναι απαραίτητο, για να διαφυλάξει την εθνική ασφάλεια.

Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας ανέφερε σε σημερινή δήλωσή του, που μεταδόθηκε από το πρακτορείο Ίντερφαξ, πως τα πληρώματα δύο μεγάλων αποβατικών πλοίων έβαλαν εναντίον στόχων στη θάλασσα και τον αέρα στη Μαύρη Θάλασσα.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες αφού η Ρωσία προχώρησε σε δοκιμή των συστημάτων της αντιαεροπορικής άμυνάς της στην Κριμαία.

Τα γυμνάσια Sea Breeze 2021 θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες και θα συμμετάσχουν σ’ αυτά περίπου 5.000 στρατιωτικό προσωπικό από το ΝΑΤΟ και άλλους συμμάχους και περίπου 30 πλοία και 40 αεροσκάφη, μεταξύ αυτών το αμερικανικό πυραυλοφόρο αντιτορπιλικό USS Ross, καθώς και το αμερικανικό Σώμα των Πεζοναυτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή