ΚΟΣΜΟΣ

Κατηγορούμενος ο διευθυντής του ομίλου Τραμπ

katigoroymenos-o-dieythyntis-toy-omiloy-tramp-561419773

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Κατηγορίες για φορολογική απάτη δεκαπενταετίας απήγγειλε χθες στον οικονομικό διευθυντή του ομίλου Τραμπ ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Σάιρους Βανς. «Για να το θέσουμε χωρίς περιστροφές, ήταν ένα τολμηρό τέχνασμα παράνομων πληρωμών», δήλωσε η συνεργάτις του εισαγγελέα, Κάρι Ντουν. Κάποιες από τις κατηγορίες, για φοροδιαφυγή σε εισοδήματα ύψους 1,7 εκατ. δολαρίων, αφορούν τον ίδιο τον οικονομικό διευθυντή Αλεν Γουάισελμπεργκ. Το ερώτημα τώρα είναι τι θα κάνει ο Γουάισελμπεργκ. Θα παραμείνει πιστός στην οικογένεια Τραμπ, με την οποία συνεργάζεται πέντε δεκαετίες, ή θα συνεργαστεί με τις Αρχές της Νέας Υόρκης, στις οποίες παραδόθηκε χθες στις 6.20 το πρωί τοπική ώρα;

Ο Γουάισελμπεργκ είχε προσληφθεί από τον Φρεντ Τραμπ, πατέρα του τέως προέδρου και δημιουργό του ομίλου που ασχολείτο κυρίως με τον κλάδο των ακινήτων. Μισό αιώνα αργότερα, οι γνώσεις του οικονομικού διευθυντή για τις πολυσχιδείς δραστηριότητες του ομίλου είναι πολύτιμες. Λέγεται χαρακτηριστικά ότι από τον Πύργο Τραμπ (την έδρα του ομίλου) «δεν φεύγει ούτε καρφίτσα» χωρίς να το γνωρίζει ο Γουάισελμπεργκ.
«Ο Αλεν Γουάισελμπεργκ είναι ένας καλός και αφοσιωμένος σύζυγος, πατέρας και παππούς που χρησιμοποιείται τώρα ως πιόνι σε μια προσπάθεια καμένης γης, με στόχο να πληγεί ο τέως πρόεδρος», ανακοίνωσε ο όμιλος Τραμπ. «Κατά την άποψή μας, οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν μόνο επειδή ο όμιλος φέρει το όνομα Τραμπ». 

Η συνήγορος του Γουάισελμπεργκ σημείωσε ότι ο πελάτης της θα δηλώσει αθώος και ότι οι κατηγορίες θα καταρριφθούν στο δικαστήριο. Μετά την αποχώρηση του Τραμπ από τη διοίκηση του ομίλου, λόγω της εκλογής του στην προεδρία των ΗΠΑ, το 2016, η διαχείριση πέρασε στα χέρια των γιων του, Ντον Τζούνιορ και Ερικ.