Μετάλλαξη Δέλτα: Εξαπλώνεται στην Ιταλία

Μετάλλαξη Δέλτα: Εξαπλώνεται στην Ιταλία

Η συγκεκριμένη μετάλλαξη εντοπίσθηκε στα δυο τρίτα των περιφερειών της χώρας.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με στοιχεία του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας και του υπουργείου Yγείας της Ρώμης, στις 22 Ιουνίου, η μετάλλαξη Δέλτα ανιχνεύθηκε στο 22,7% των μολύνσεων κορωνοϊού. Η συγκεκριμένη μετάλλαξη εντοπίσθηκε στα δυο τρίτα των περιφερειών της χώρας.

«Η αύξηση των περιστατικών με παραλλαγή Δέλτα είναι αναμενόμενη και πρέπει να την παρακολουθήσουμε με προσοχή», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, Σίλβιο Μπρουζαφέρο. «Βασικής σημασίας είναι η ιχνηλάτηση κρουσμάτων και επαφών και η όσο γίνεται γρηγορότερη ολοκλήρωση όλης της εκστρατείας εμβολιασμού», πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, καταγράφηκαν στην Ιταλία 794 περιστατικά Covid-19 και 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σε σύνολο 199.238 διαγνωστικών τεστ, το 0,4% προέκυψε θετικό. Έως τώρα, το 31,6% του πληθυσμού της χώρας έχει εμβολιαστεί με δυο δόσεις των σκευασμάτων κατά του κορωνοϊού και το 56,8% με μια μόνο δόση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή