ΗΠΑ: Οι εμβολιασμοί έριξαν την Covid από την πρώτη στην έβδομη θέση των αιτιών θανάτου

ΗΠΑ: Οι εμβολιασμοί έριξαν την Covid από την πρώτη στην έβδομη θέση των αιτιών θανάτου

Μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς, ο μέσος ημερήσιος αριθμός θανάτων από Covid στις ΗΠΑ ήταν 342, γεγονός που έφερε τη νόσο πλέον στην έβδομη θέση

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aπόδειξη της αποτελεσματικότητας των μαζικών εμβολιασμών αποτελεί το γεγονός ότι η Covid-19 δεν είναι πια η πρώτη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ, όπως ήταν το Δεκέμβριο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021, καθώς τον Ιούνιο υποχώρησε πλέον στην έβδομη θέση, μετά από άλλες παραδοσιακές αιτίες θανάτου.

Η λοίμωξη του κορωνοϊού ήταν η τρίτη κυριότερη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ για μεγάλο μέρος του 2020 (μετά τις καρδιοπάθειες και τους καρκίνους), ενώ είχε κατακτήσει την «πρωτιά» στο τέλος του 2020 και στις αρχές του 2021, φθάνοντας στην αποκορύφωση της στους 3.136 θανάτους τη μέρα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με ανάλυση των στοιχείων από την Peterson-KFF Health System Tracker.

Όμως φέτος τον Ιούνιο, μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς (στις 30 Ιουνίου περίπου τα δύο τρίτα των ενηλίκων Αμερικανών είχαν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση), ο μέσος ημερήσιος αριθμός θανάτων από Covid-19 ήταν 342, γεγονός που έφερε τη νόσο πλέον στην έβδομη θέση.

Στην κορυφή, ως συνήθως, βρίσκονται ξανά η καρδιακή νόσος (2.101 θάνατοι τη μέρα) και ακολουθούν καρκίνος (1.614), δυστυχήματα (474), εγκεφαλικό (451), χρόνια νόσος του κατώτερου αναπνευστικού (377) και Αλτσχάιμερ (351).

Ο συνολικός αριθμός θανάτων από Covid-19 στις ΗΠΑ έως το τέλος Ιουνίου ήταν 604.656 και σχεδόν όλοι αφορούσαν ανεμβολίαστους ανθρώπους. Αν πάντως οι εμβολιασμοί εμφανίσουν στασιμότητα από εδώ και πέρα, εκτιμάται ότι η Covid-19 πιθανώς θα παραμείνει ανάμεσα στις δέκα κυριότερες αιτίες θανάτου στη χώρα για αρκετό καιρό, σύμφωνα με την έκθεση της Peterson-KFF.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT