Τουρισμός: Το νησί που παρακαλάει για λιγότερους τουρίστες (εικόνες)

Τουρισμός: Το νησί που παρακαλάει για λιγότερους τουρίστες (εικόνες)

Ο δήμαρχος ζητεί από τις αεροπορικές εταιρίες να μειώσουν τις αφίξεις

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία υποφέρει από την πανδημία, υπάρχει ένα νησί που κυριολεκτικά εκλιπαρεί τις αεροπορικές εταιρίες να φέρνουν λιγότερους τουρίστες.

Το νησί αυτό είναι το Μάουι, το δεύτερο μεγαλύτερο της Χαβάης, στις ΗΠΑ που αποτελεί εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό για τους Αμερικανούς και όχι μόνο.

Με το ξέσπασμα του κορωνοϊού το νησί, που συνήθως έχει 12 μήνες το χρόνο τεράστια τουριστική κίνηση, ηρέμησε κάπως, και οι κάτοικοί του μπόρεσαν να χαρούν λίγο παραπάνω την ησυχία τους, και την τροπική όαση που το Μάουι συνιστά.

Τουρισμός: Το νησί που παρακαλάει για λιγότερους τουρίστες (εικόνες)-1

Έναν χρόνο μετά όμως οι τουρίστες επέστρεψαν, και μάλιστα σαν ορμητικό τσουνάμι, λόγω της πεπιεσμένης ζήτησης από τα λόκνταουν. Οι δρόμοι του νησιού πλημμύρισαν επισκέπτες, χώρος δεν υπάρχει σε παραλίες και εστιατόρια, ενώ το προσωπικό στα καταστήματα και τους χώρους εστίασης απλώς δεν επαρκεί.

Με έκταση 1.883 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δηλαδή όση η… μισή Εύβοια, το Μάουι έχει πληθυσμό 145.000 κατοίκων, δηλαδή είναι ήδη αρκετά πυκνοκατοικημένο.

Τουρισμός: Το νησί που παρακαλάει για λιγότερους τουρίστες (εικόνες)-2

Έτσι ο δήμαρχος του Μάουι προέβη στην πρωτοφανή κίνηση (δεδομένου ότι δεν έχει κάποιο θεσμικό εργαλείο σχετικά) να παρακαλέσει τις αεροπορικές εταιρίες να φέρνουν λιγότερους τουρίστες στο νησί.

«Δεν έχουμε τη δικαιοδοσία να τους πούμε στοπ, αλλά ζητούμε από όσους έχουν τη δύναμη αυτή να μας βοηθήσουν», δηλώνει ο δήμαρχος Μάικλ Βιτορίνο.

Τουρισμός: Το νησί που παρακαλάει για λιγότερους τουρίστες (εικόνες)-3

Η Χαβάη είναι η μόνη πολιτεία των ΗΠΑ που δεν έχει ανοίξει ακόμη πλήρως μετά τα λόκνταουν, λόγω των πολύ περιορισμένων υγειονομικών υποδομών της που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τα κρούσματα που καταγράφονται.

Επιπλέον στην κοινή μνήμη των Χαβανέζων παραμένει η γνώση ότι τον πρώτο αιώνα από την άφιξη των λευκών εκεί, οι ασθένειες που έφεραν μαζί τους αποδεκάτισαν τον αυτόχθονα πληθυσμό σκοτώνοντας περίπου το 80% αυτού.

Πηγή: ABC News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή