Κομισιόν: Πλήρως εμβολιασμένο το 47% του ενήλικου πληθυσμού της Ε.Ε.

Κομισιόν: Πλήρως εμβολιασμένο το 47% του ενήλικου πληθυσμού της Ε.Ε.

Περίπου στο 47% ανέρχεται το ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με την Κομισιόν

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου στο 47% ανέρχεται το ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με την Κομισιόν.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 63,3% των ενηλίκων έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Επίσης, έχουν διανεμηθεί 476 εκατομμύρια δόσεις, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 386 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Αύξηση στα ραντεβού από τους νέους στην Ελλάδα

Στο μεταξύ, αύξηση στον προγραμματισμό των ραντεβού για εμβολιασμό σε όλες τις ηλικιακές ομάδες σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες, όπως προκύπτει από τα νεότερα στοιχεία που καταγράφουν την τάση που επικρατεί από τις 24 Ιουνίου έως και τις 6 Ιουλίου. 

⇒ Διαβάστε επίσης: Κυρ. Μητσοτάκης: Σημαντική επιτάχυνση στα ραντεβού για εμβολιασμό

Η άνοδος προκύπτει κυρίως στις ηλικιακές ομάδες 18-24 και 25-29 ετών και συγκεκριμένα το διάστημα από τις 4 έως τις 5 Ιουλίου, λίγες ημέρες μετά και την ανακοίνωση για την προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ στους νέους 18-25 ετών με την πρώτη δόση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή