ΗΠΑ: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί πόρτα πόρτα

ΗΠΑ: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί πόρτα πόρτα

Μήνυμα σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί έστειλε ο Τζο Μπάιντεν, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει ακόμα και «πόρτα πόρτα» να πείσει τους πολίτες

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί έστειλε εκ νέου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, επισημαίνοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα επιχειρήσει ακόμα και «πόρτα πόρτα» να πείσει τους πολίτες, με φόντο την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού.

Ανακοινώνοντας το βράδυ της Τρίτης ότι 160 εκατομμύρια Αμερικανοί ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους, ο κ. Μπάιντεν κάλεσε όσους δεν το έχουν κάνει ακόμα, να σπεύσουν.

Σημείωσε, δε, ότι η ανησυχία για τους ανεμβολίαστους και το περιβάλλον τους ενισχύεται εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο κ. Μπάιντεν τόνισε ότι η προσπάθεια ανοσοποίησης προχωρά σε μια νέα φάση, με τους χώρους μαζικού εμβολιασμού να κλείνουν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν απέκλεισε τα εμβόλια να χορηγούνται σε ιδιωτικά ιατρεία και, αν είναι δυνατόν στους εργασιακούς χώρους, αλλά και με κινητές μονάδες σε φεστιβάλ, εκδηλώσεις και τόπους λατρείας.

Οι ημερήσιοι αριθμοί εμβολιασμού στις ΗΠΑ μειώθηκαν απότομα μετά την κορύφωσή τους, τον Απρίλιο.

Σε μία περίοδο, χορηγούνταν περισσότερες από τρία εκατομμύρια δόσεις εμβολίου καθημερινά, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες, ο αριθμός αυτός υποχώρησε στις 700.000 δόσεις.

Με πληροφορίες από Washington Post

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή