Έρευνες για πετρέλαιο στην Ανατ. Μεσόγειο σχεδιάζει η Τουρκία

Έρευνες για πετρέλαιο στην Ανατ. Μεσόγειο σχεδιάζει η Τουρκία

Η κρατική εταιρεία ενέργειας της Τουρκίας, TPAO, υπέβαλε αίτηση για άδεια ερευνών για πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κρατική εταιρεία ενέργειας της Τουρκίας, TPAO, υπέβαλε αίτηση για άδεια ερευνών για πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας.

Oι περιοχές όπου η TPAO σχεδιάζει να πραγματοποιήσει έρευνες βρίσκονται «εντός τουρκικών χωρικών υδάτων», ανοικτά της Μερσίνης, σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Η Τουρκία απειλεί με γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα, είχε απειλήσει με έναρξη σεισμικών ερευνών και γεωτρήσεων της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Έκκληση Ελληνοαμερικανών στον Μπάιντεν για σκληρή στάση απέναντι στην Τουρκία

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή