Αυστραλία: Έξαρση κρουσμάτων παρά το lockdown στο Σίδνεϊ

Αυστραλία: Έξαρση κρουσμάτων παρά το lockdown στο Σίδνεϊ

Τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο κρουσμάτων της COVID-19 που έχει καταγράψει μέσα στο 2021 ανακοίνωσε η Αυστραλία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο κρουσμάτων της COVID-19 που έχει καταγράψει μέσα στο 2021 ανακοίνωσε η Αυστραλία, σε μια έξαρση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού που αποδίδεται στην ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στο Σίδνεϊ, παρά το γεγονός ότι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας εισέρχεται στην τρίτη εβδομάδα σε καθεστώς lockdown.

Η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, Νέα Νότια Ουαλία, ανέφερε 112 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης, σχεδόν όλα στο Σίδνεϊ, στην πέμπτη συναπτή ημέρα που καταγράφεται αριθμός ρεκόρ κρουσμάτων.

Ωστόσο υπήρξε ένα ενθαρρυντικό στοιχείο καθώς περιορίστηκε η διασπορά στην κοινότητα, με την πλειονότητα των νέων κρουσμάτων να εντοπίζεται εντός οικογενειών.

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Γκλάντις Μπερετζίκλιαν δήλωσε ότι τα στοιχεία τις επόμενες μέρες θα καθορίσουν αν θα παραταθεί το lockdown στο Σίδνεϊ, το οποίο -όπως έχει ανακοινωθεί- θα είναι σε ισχύ τουλάχιστον έως την Παρασκευή.

Τα μέτρα lockdown στο Σίδνεϊ αυστηροποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, με περιορισμό στους κατοίκους να κινούνται σε απόσταση 10 χλμ. από το σπίτι τους για άσκηση.

Οι υπαίθριες συγκεντρώσεις έχουν περιοριστεί σε δύο άτομα και μόνο ένα άτομο ανά νοικοκυριό μπορεί να φεύγει από το σπίτι καθημερινά για να αγοράζει είδη πρώτης ανάγκης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή