Η Πορτογαλία ξεπέρασε το όριο των 4.000 νέων ημερήσιων κρουσμάτων

Η Πορτογαλία ξεπέρασε το όριο των 4.000 νέων ημερήσιων κρουσμάτων

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πορτογαλία, η οποία πλήττεται εδώ και εβδομάδες από μια έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊού λόγω της παραλλαγής Δέλτα, ξεπέρασε σήμερα το όριο των 4.000 νέων κρουσμάτων σε 24 ώρες, σύμφωνα με τον απολογισμό των υγειονομικών αρχών.

Η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε 4.153 νέες μολύνσεις, και σχεδόν τις μισές από αυτές (1.928) στην περιφέρεια της Λισαβόνας.

Σε εθνικό επίπεδο, πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που καταγράφεται μετά τις 10 Φεβρουαρίου, όταν η Πορτογαλία βρισκόταν σε αυστηρή καραντίνα.

Με ένα σύνολο 734 ανθρώπων να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία σήμερα, οι νοσηλείες μειώθηκαν ελαφρά, αλλά στις μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκαν με 171 ασθενείς, ο μεγαλύτερος αριθμός μετά τις 19 Μαρτίου, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Υγείας (DGS).

Η παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού, η οποία προκάλεσε εκ νέου αύξηση των μολύνσεων στην Πορτογαλία τις τελευταίες εβδομάδες, έγινε κυρίαρχη στη χώρα. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας (Insa) που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, η σχετική συχνότητα της παραλλαγής Δέλτα, η οποία ταυτοποιήθηκε πρώτα στην Ινδία, ανήλθε σχεδόν στο 90% για την εβδομάδα που τελείωσε στις 4 Ιουλίου.

Στη Λισαβόνα και τα περίχωρά της όπως και στην ιδιαίτερα τουριστική περιοχή Αλγκάρβε, στον νότο, η Δέλτα ευθύνεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, για το 100% των νέων κρουσμάτων κατά την ίδια περίοδο.

Στην Πορτογαλία το 60% του πληθυσμού έχει κάνει μια πρώτη δόση εμβολίου και το 42% έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της DGS. Από την αρχή της πανδημίας, η χώρα έχει καταγράψει 17.182 νεκρούς και 916.559 κρούσματα, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές. 

AFP, Reuters 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή