Ο επίμονος λόξιγκας έστειλε τον Μπολσονάρο στο νοσοκομείο

Ο επίμονος λόξιγκας έστειλε τον Μπολσονάρο στο νοσοκομείο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο Ζαΐρ Μπολσονάρο, έπειτα από επίμονο λόξιγκα τις τελευταίες 10 ημέρες.

Κι ενώ άλλοι κρατάνε την αναπνοή τους ή πίνουν παγωμένο νερό για να καταπολεμήσουν τον λόξιγκα, οι συνταγές αυτές δεν φαίνεται να ευδοκίμησαν στην περίπτωση του Μπολσονάρο με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Ο επίμονος λόξυγγας ήταν εμφανής και στη διάρκεια ομιλιών του προέδρου της Βραζιλίας. Μάλιστα στις 8 Ιουλίου σε βίντεο που κυκλοφόρησε εμφάνισε λόξιγκα 14 φορές μέσα σε ένα λεπτό. 

Το Γραφείο Τύπου της προεδρίας αναφέρει ότι αισθάνεται καλά και θα τον παρακολουθήσουν για μία με δύο ημέρες.

Ο Μπολσονάρο είχε αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια αρκετές περιπέτειες με την υγεία του. Το 2018 κόντεψε να πεθάνει όταν στη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας τον μαχαίρωσαν στην κοιλιακή χώρα. Έχασε πολύ αίμα και προκλήθηκε σοβαρό τραύμα στο έντερό του. Τον περασμένο Ιούλιο νόσησε από κορωνοϊό και ενώ βρισκόταν σε καραντίνα τον δάγκωσε ένα γιγάντιο πτηνό ενώ είχε και επίμονο βήχα. 

Ο Μπολσονάρο είπε ότι υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση οδοντικού εμφυτεύματος το Σάββατο και συνέδεσε τον λόξιγκα με τα φάρμακα που του χορήγησαν.

Ο Mark V. Larson, γαστρεντερολόγος στην Mayo Clinic, δήλωσε στην Washington Post ότι ενώ οι παροδικοί λόξιγκες είναι πολύ συνηθισμένοι, η επιμονή τους για περισσότερο από μια ημέρα είναι αρκετά σπάνια.

Πρόσθεσε ότι τα φάρμακα που ελήφθησαν μετά τη χειρουργική επέμβαση, ή ακόμα και η ίδια η χειρουργική επέμβαση, θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει τα συμπτώματα.

Ο λόξιγκας μπορεί να προκληθεί από σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές και διαταραχές όπως είναι το άγχος, ο πονόλαιμος, η κατανάλωση παγωμένων ροφημάτων ή φαγητού πολύ γρήγορα. 

Πηγή: Washington Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή